1

Onderwerp: afsmeren taart waarmee?

Ik ga een taart vullen met een laag aardbeien bavarois en een laagje aardbeienjam en deze bekleden met marsepein.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn marsepein plakt, moet ik dan echt botercreme gebruiken of zou ik ook een van mijn vullingen kunnen gebruiken?

It’s all about the [cup]cakes……
Voor mijn bakmomenten zie http://picasaweb.google.com/cheyennecupcakes of hyves of Facebook

2

Re: afsmeren taart waarmee?

Je vullingen zou ik beter niet gebruiken, zit te veel vocht in waardoor je marsepein gaat 'smelten'. En dat wil je echt niet hebben!
Gewoon botercrème of witte chocopasta gebruiken.

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014

3

Re: afsmeren taart waarmee?

ja, idd.
anders loopt je marsepein weg ;)

succes

Enthousiaste groet, Maxime

4

Re: afsmeren taart waarmee?

ok dan zal ik toch wat botercreme moeten maken.

het wordt een taart van ong 25 cm doorsnede en hoog 7,5cm hoeveel heb ik dan ong nodig?

It’s all about the [cup]cakes……
Voor mijn bakmomenten zie http://picasaweb.google.com/cheyennecupcakes of hyves of Facebook

5

Re: afsmeren taart waarmee?

Je kunt ook gerust (aardbeien)jam gebruiken (even licht verwarmen en door een zeef doen). Het wordt dan alleen iets minder strak dan wanneer je botercrème gebruikt. Alleen moet je uitkijken dat je bavarois de marsepein niet raakt, daar smelt het wel van.

6

Re: afsmeren taart waarmee?

ik zou merenquebotercreme gebruiken.. even wat werk maar zo super lekker  :Y

Lekker feestelijk rond.....

7

Re: afsmeren taart waarmee?

Of afsmeren met de 1:1 botercreme van het forum, krijg je mooie strakke taarten.

Groeten van Suzanne
Van huis uit Koopmans.

8

Re: afsmeren taart waarmee?

ja ik ga de botercreme 1:1 gebruiken die met 200 gr boter en 200 gr poedersuiker.


ik weet alleen niet of ik alles gebruik, maar kan het toch mooi bewaren.

It’s all about the [cup]cakes……
Voor mijn bakmomenten zie http://picasaweb.google.com/cheyennecupcakes of hyves of Facebook

9

Re: afsmeren taart waarmee?

nou hij staat gevuld en afgesmeerd klaar....


ga nu slapen en dan morgen (vandaag eigenlijk al)
decoreren (kan niet wachten eigenlijk!!)

en nu maar hopen dat ie mooi wordt en mijn mams hem mooi vindt voor haar verjaardag................



bedankt voor de tips!

It’s all about the [cup]cakes……
Voor mijn bakmomenten zie http://picasaweb.google.com/cheyennecupcakes of hyves of Facebook