1

Onderwerp: Rolfondant uitrollen...

Heey,,

Ik heb een paar weken voor het eerst een taart bekleed met fondant, maar ik was echt erg lang bezig met uitrollen en hij was nog veel te dik en schuurde heel snel... ook het kneden ging niet lekker.
Ik vroeg me dus af of je eerst de fondant (net uit de verpakking)
heel even in de magnetron moet zetten, ik zie dit vaker in amerikaanse filmpjes op youtube..

Iemand ervaring hiermee?
Ik gebruik de fondant van de taartwinkel in Den Bosch.

Bedankt!!
Jamie :)

Groetjes Jamie> een leuke hobby bakster uit Den Bosch

2

Re: Rolfondant uitrollen...

Ik haal ook altijd marspein en Fondant bij Conchita (de taartwinkel)
had je je werkblad wel ingevet met crisco of met poedersuiker bestrooid. Haar fondant is altijd flexibel en zo doorgekneed.

Ik heb laatst nog een Matroeska ermee bekleed.

3

Re: Rolfondant uitrollen...

Ik doe de fondant & marsepein altijd even een paar seconden in de magnetron; daarna kneed ik het goed door en rol ik het uit.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

4 Laatst bewerkt door Lovecakes (01-04-2010 20:23)

Re: Rolfondant uitrollen...

asuncion schreef:

I
had je je werkblad wel ingevet met crisco of met poedersuiker bestrooid.

Ja, wel met poedersuiker. Ik ga het zaterdag in ieder geval beter doorkneden, hopelijk helpt dat.

Groetjes Jamie> een leuke hobby bakster uit Den Bosch

5

Re: Rolfondant uitrollen...

Je handen insmeren met een beetje Crisco helpt ook goed.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

6

Re: Rolfondant uitrollen...

het blad insmeren met crisco.. dan rol het veel makkelijker en je fondan gaat er ook een beetje van glimmen..

Lekker feestelijk rond.....

7

Re: Rolfondant uitrollen...

Heb je het wel lang genoeg doorgekneed.Hoe lager je kneed hoe soepeler het wordt.

groetjes van Ann

8

Re: Rolfondant uitrollen...

om alles een beetje samen te vatten:

- handen en werkvlak met crisco/bakspray  ;)  insmeren.
- eerst een paar seconden in de magnetron en dan goed en lang     genoeg kneden, het moet heel soepel aanvoelen voordat je het begint te rollen

heb ik zo alles dames? ik denk het wel.

suc6 Jamie

gr's
Hiba

9

Re: Rolfondant uitrollen...

Dit zijn hele fijne tips! Aan crisco of bakspray heb ik nog helemaal niet gedacht, door poedersuiker wordt hij nl. ook heel zoet, trekt allemaal in de fondant..
Morgen ga ik zeker proberen met bakspray(ik heb hier nog geen crisco gevonden in de buurt)

Fijne pasen!

Groetjes Jamie :thumb:

Groetjes Jamie> een leuke hobby bakster uit Den Bosch

10

Re: Rolfondant uitrollen...

Je kan ook en blok plantaardig vet kopen ;)

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

11

Re: Rolfondant uitrollen...

Lovecakes schreef:

Dit zijn hele fijne tips! Aan crisco of bakspray heb ik nog helemaal niet gedacht, door poedersuiker wordt hij nl. ook heel zoet, trekt allemaal in de fondant..
Morgen ga ik zeker proberen met bakspray(ik heb hier nog geen crisco gevonden in de buurt)

Fijne pasen!

Groetjes Jamie :thumb:

Heb je wel een Toko in de buurt? Zij hebben doorgaans ook Crisco.

Groetjes Melanie

12

Re: Rolfondant uitrollen...

Ik heb hier ook geen toko in de buurt maar wel seksshops en daar verkopen ze ook crisco......  :o
(niet vragen wat je er nog meer mee kunt doen, dat wil je niet weten)

13

Re: Rolfondant uitrollen...

hahaha  :D  ik ook niet ;)

Enthousiaste groet, Maxime

14

Re: Rolfondant uitrollen...

Teszik; En wat deed jij dan in die shops :D    :/  :D

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

15

Re: Rolfondant uitrollen...

Vandaag heb ik voor het eerst bekleed met fondant ipv met marsepein. Ik vind het maar niets! Wel een tip: rol uit op een stuk bakpapier. Dan hoef je alleen het bakpapier op te tillen en kan je hem zo over je taart gooien (en dan natuurlijk het papier er vanaf halen!).

Jacqueline

16

Re: Rolfondant uitrollen...

Gister andere fondant gebruikt,, en ging echt 10x beter.
Ik heb het oppervlak ingevet met bakspray, maar ging niet super.. Ik heb hier wel een toko, dus zal daar eens kijken.
De fondant ligt er iniedergeval mooi overheen, ik had tafelzeil, en dat gewoon over de taart gelegd, en dn het zeil eraf en hij ligt erop..

Ging dus goed..

Bedankt fijne Pasen.

Groetjes Jamie> een leuke hobby bakster uit Den Bosch