Onderwerp: Simpele maar o zo lekkere ijstaart!
Een heel simpel recept om in een handomdraai zelf een ijstaart te maken!
Ingredienten:
1 boerencake
1 bak vanille ijs
1 pak kletskoppen (of andere koekjes naar keuze)
1 reep chocolade met of zonder nootjes
Bereiding:
Beleg de bodem van een taart- op springvorm met een laagje boerencake. Hoe dikker de plakken hoe machtiger... Laat het ijs een beetje ontdooien zodat het makkelijk door te roeren is. Verkruimel de kletskoppen en roer deze door het zachte ijs. Vul de vorm met het ijs bovenop de boerencake. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kommetje in de magnetron tot het gesmolten is (of au bain marie). Giet het dan bovenop het ijs en verdeel het voorzichtig. Niet te veel uitsmeren, dan mengt het zich met het ijs! Een paar uur in de diepvries en smullen maar!
Meestal maak ik dit een dag van tevoren zodat het goed kan koelen...
Een simpel recept waarmee je eindeloos kan varieren!