1

Onderwerp: marsepein

Hallo allemaal,

ik heb een vraag en hoop dat jullie me kunnen helpen.
Ik wil een paastaart gaan maken. Nu wil ik marsepein gebruiken.
Hoeveel denken jullie dat ik nodig zal hebben?
Ik heb een taartblik van 24 centimeter.

Groetjes Marloes

2

Re: marsepein

Hoi!

Op deze site bij ''Tabellen'' staat heel mooi aangegeven hoeveel je nodig hebt voor verschillende bakvormen. Bij een ronde bakvorm van 24 cm staat 575 gram marsepein. Ik heb dit zelf aangehouden en het kwam inderdaad mooi uit. Dan heb je dus alleen de bekleding, dus voor extra decoraties moet je nog weer extra marsepein gebruiken.

Succes! Groetjes Sanne

3

Re: marsepein

Dankje voor je reactie.
Ik heb een lijstje gemaakt:

- bodem
- vulling
- plakking (botercreme)
- lijm (ben even de naam kwijt)
- marsepein voor bekleding

Ben ik nu nog iets vergeten?
ik kan gewoon marsepein kleuren en ook voor decoratie gebruiken toch?

Groetjes

4

Re: marsepein

Hoii,

Ja, je kunt je marsepein idd ook als decoratie gebruiken. Marsepein plakt al op marsepein als je het een klein beetje vochtig maakt (niet te nat!) met water, met een klein kwastje oid. En de marsepein bekleding plakt op je bodem als je die helemaal insmeert met een laagje botercreme. Doe je dat niet, dan blijft ie waarschijnlijk niet mooi en strak zitten. 

Volgens mij heb je het zo wel compleet hoor!
Succes!