1

Onderwerp: Zelfrijzende bloem

Hoi,

spoedvraagje, ik wil cupcakes gaan bakken, alleen zie nu in het recept dat er naast bloem ook zelfrijzende bloem in moet. Dit heb ik niet kunnen vinden in de supermarkt. Zou het te vervangen zijn door zelfrijzend bakmeel, of extra bloem met bakpoeder eraan toegevoegd?

2 vragen dus, zelfrijzende bloem, waar zou ik dat door kunnen vervangen, en voor in het vervolg: waar kan ik het kopen?

Het is trouwens voor dit recept, van magnolias bakery vanilia cupcakes: Ingrediënten:
- 210 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr gewone bloem
- 227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
- 400 gr suiker
- 4 grote eieren (kamertemperatuur)
- 240 ml volle melk
- 1tl vanille extract

2

Re: Zelfrijzende bloem

Daar bedoelen ze hetzelfde mee. Gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken. Als je dit niet hebt kun je dit vervangen door bloem met daaraan toegevoegd bakpoeder (dit is nl zelfrijzend bakmeel!).

Verhouding is 500 gram bloem + 8 gram bakpoeder

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Zelfrijzende bloem

dankjewel!