1

Onderwerp: Vraagje betreffende bakvorm

Dames ik wil zondag beginnen aan een eerste poging om een biscuitdeeg te maken. Maar nu ben ik benieuwd of het beter is een diepe bakvorm (7,5cm) te gebruiken of maakt het niks uit voor het rijzen van het deeg? En dus de hoogte van de taart.

Groetjes,
Sandy

2

Re: Vraagje betreffende bakvorm

Tja, een hogere bakvorm maakt wel degelijk uit. De taart rijst nl zo hoog als hij kan en als hij dan nog hoger wil dan stroomt hij over :/ .
De tabellen zijn gebaseerd op een hoogte van 7,5 cm, maar je kan een lagere bakvorm ook verhogen door de randen aan de binnenkant te bekleden met bakpapier wat hoger is dan de bakrand.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Vraagje betreffende bakvorm

Dank je wel!!

Re: Vraagje betreffende bakvorm

ik doe dat ook met bakpapier maar het biscuit is op dei bovenste rand dan ribbeliger en krimpt meer... heb nu een 10 cm pan besteld  :D

liefs marieke