1

Onderwerp: Vulling boltaart

Ik heb de cursus van Teleac  van de boltaart eens even bekeken, en daar had ze het over het gebruik van jam. Dat de taart te vochtig zou worden. Hebben jullie hier ook ervaring mee? Heb al eerder gehoord dat er grote verschillen zijn tussen de wijze waarop men daar een taart maakt en hier.
Ik wilde eerst een laag M.botercreme doen, dan een laag ananasjam, weer biscuit en dan banketbakkersroom, en tot slot weer biscuit.
Afwerken met fondant. Zou dit goedkomen? Het lijkt me dat M Botercreme het vocht beter tegenhoudt dan slagroom.
Alvast bedankt voor jullie reaktie.

2

Re: Vulling boltaart

ja hoor, in bijna alle taarten wordt jam gebruikt.
heel soms als je een taart hebt en je doet in de onderste laag een dikke laag jam, dan kan het naar beneden lopen.
maar wat jij nu wilt doen niet hoor!

3

Re: Vulling boltaart

Je kan voor de zekerheid een dijkje op het laagje botercreme spuiten, en dan de jam dus op de botercreme en binnen dat dijkje smeren. Dan kan de jam er met geen mogelijkheid uitlopen  :)

Groetjes, Aaf