1

Onderwerp: witfondant uitrollen..

hallo
ik had het weekend een taart gemaakt.
en ik dacht ik ga het met witte fondant bekleden.
ik haalde het uit de verpakking en ik kneed het even lekker door
daarna een een bolletje van maken.
en ik rol het uit en het scheurt aan alle kanten.
wat doe ik fout. is het normaal als het nieuw is dat het zo zacht is en in mekaar zakt? iemand tips om het makkelijker uit te rollen? ik heb het achteraf toch nog met marsepein gedaan.

Re: witfondant uitrollen..

misschien heb je 't niet lang genoeg doorgekneed? of te dun uitgerold? ik heb er nooit problemen mee.

Groetjes Miranda

3

Re: witfondant uitrollen..

Ik vind het wel herkenbaar en zou bijna zeggen: heb je het teveel doorgekneed?? Ik vind nl dat fondant gauw warm wordt en zodoende voor mij onhandelbaar ivm scheuren. Te dun kan ook een oorzaak zijn idd.

Groetjes, Marielle

4

Re: witfondant uitrollen..

ik heb het ook als ik te lang kneed of als het te warm is!
Gewoon even laten liggen, dan nog 1 keer doorkneden en nog een keer proberen.
Vind ook dat elk merk weer heel anders werkt.
MMF uit de webshop is bij mij altijd veel zachter dan bijv. ballina

A new hobby, a new challenge

Re: witfondant uitrollen..

ik ga dat maar eens proberen want bij mij lukt dat meestal niet.