1

Onderwerp: 15 ingevroren taartjes, hoe ontdooien?

Hallo!!

Afgelopen zaterdag moest ik 15 taarten afhebben voor op een caviashow.
Omdat 15 taarten maken én decoreren in een paar dagen tijd erg veel is, heb ik ze van te voren gemaakt en ingevroren.

Zaterdag moesten we om 08.00 vertrekken maar er is in de koelkast geen plek voor 15 taarten om te ontdooien... dus we hebben er voor gekozen om de 15 taarten vrijdagavond achterin de auto te leggen, zodat het 's nachts kon ontdooien.

Jullie raden het al... alle taarten waren klef en zweterig.


Zouden jullie eens mee willen denken hoe ik dit in het vervolg beter kan doen?
We zijn weer gevraagd voor een volgende show, en daar zijn 25 taarten besteld. Dat past gewoon nooit in de koelkast.


Alle tips zijn welkom!

2

Re: 15 ingevroren taartjes, hoe ontdooien?

waarmee heb je ze bekleed, en afgesmeerd?
hoe verpakt in het plastic of in een taartdoos?

wellicht dat het dan duidelijker wordt wat er is misgegaan

3

Re: 15 ingevroren taartjes, hoe ontdooien?

Ze waren afgesmeerd met botercreme en bekleed met marsepein.
En ze waren ingevroren in een taartdoos, zonder iets er omheen.

4

Re: 15 ingevroren taartjes, hoe ontdooien?

Volgende keer laten ontdooien gewoon in je kamer op de tafel zonder iets er om heen dan kan het vocht weg wat vrij komt bij het ontdooien.
Zet wel je verwarming uit zodat ze langzaam kunnnen ontdooien en niet bij 22 graden.

een dag zonder taart is een dag niet geleefd