Onderwerp: Stapeltaart, kleur loopt uit !
Laatst heb ik een stapeltaart gemaakt.
Onderste laag was in de kleur wit (fondant)
Bovenste laag was rood (marsepein)
Na het maken van de taart heb ik de taart in de koeling gezet (omdat we het pas de volgende dag nodig hadden)
De volgende dag toen ik de taart uit de koeling haalde zag ik dat het rode (marsepein) was uitgelopen op het witte fondant..Hoe kan dit ??
Lagen waren gevuld met jam en heb de taarten afgesmeerd met botercreme..botercreme was door iemand anders gemaakt en ik zag eigenlijk al dat de botercreme er niet zo uit zag als hoe het eruit zou moeten zien. Bij mij ziet de botercreme en gewoon erg lekker en romig uit.
Botercreme was dus klonterig !!
Ik vraag me dus af hoe je het uitlopen kan voorkomen ????
Moet namelijk het weekend weer een stapeltaart maken in de kleuren Roze (onderste laag) en zilver (bovenste laag).
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Gr. Sammie