Onderwerp: Kwark als vulling
Ik lees vaak bij mensen dat ze als vulling mona kwark gebruiken.
Hoe doen jullie dit dan??
Ik heb pas mijn eerste taart gemaakt, met als vulling gewoon slagroom. Heel simpel dus.. maar wil ook keer wat anders.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kwark als vulling
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik lees vaak bij mensen dat ze als vulling mona kwark gebruiken.
Hoe doen jullie dit dan??
Ik heb pas mijn eerste taart gemaakt, met als vulling gewoon slagroom. Heel simpel dus.. maar wil ook keer wat anders.
De meesten gebruiken de luchtige puddingen van Mona als vulling: http://www.mona.nl/#/onze-toetjes-op-een-rij/puddingen
Bijvoorbeeld de smaken: Yoghurt citroenkwarktaart, of yoghurt aardbeikwarktaart, of bitterkoekjes, of chipolata. Deze schep je dan gewoon direct uit het bakje op je taart. (Niet te veel door de pudding roeren anders wordt het te zacht). Je moet wel een dijkje van botercreme spuiten.
Ik ga deze week voor het eerst taart maken met Almhof volle kwark. Hier op het forum wel positieve verhalen over gehoord.
Het is de spaanse sinaasappel-versie. Ik kijk even naar de consistentie, is het te dun dan doe ik er wat gelatine door. Ook een dijkje van botercreme (1:1)
Volgens mij wordt het heeeeerlijk!
Ik ga deze week voor het eerst taart maken met Almhof volle kwark. Hier op het forum wel positieve verhalen over gehoord.
Het is de spaanse sinaasappel-versie. Ik kijk even naar de consistentie, is het te dun dan doe ik er wat gelatine door. Ook een dijkje van botercreme (1:1)
Volgens mij wordt het heeeeerlijk!
lijkt mij ook, ga ik ook es proberen! wat doe je er nog bij? of 2 dezelfde lagen?
Ik heb laatst de Danio Stracciatella kwark gebruikt.... Ook superlekker! En supermakkelijk! Zo erin gekiept
Als je het gebruikt, moet je dan ook niet gelijk de taart helemaal opeten?
Hmm.. klinkt allemaal heerlijk!
Wat een goede ideeen allemaal
ik ga de taart morgen maken (met de Almhof spaanse sinaas-kwark)
Ik denk dat ik er wat gelatine door doe. Verder doe ik een laagje pure chocolade erop, gewoon smelten en het biscuit besmeren en laten stollen. Heb het nog nooit gedaan maar denk dat het wel gaat lukken.
Verder heb ik ook nog wat slagroom en mandarijntjes meegenomen. Misschien dat ik daar nog wat mee doe... weet het nog niet.
In ieder geval doe ik 2x een laag knapperige chocolade met de kwark er bovenop. Volgensmij moet dat een hit worden
Donderdag gaan we proeven
ben benieuwd :-)
wat een lekkere odeeën allemaal.
ga het snel eens proberen.
ik ben wel erg benieuwd hoe het allemaal gelukt is met de kwark!
Ik heb ook de Almhof volle yoghurt Spaanse sinaasappel gebruikt. 3 blaadjes gelatine in wat sinaasappelsap opgelost en erdoor geroerd.
Gisteren geproefd, en was echt heerlijk! Lekker fris.
Zat in een chocobiscuit met ook een laag bbr met mandarijntjes en een laag orange curd, maar die was helaas niet zo (veel te zoet). Maar de Spaanse sinaasappel is een blijvertje en een aanrader!
Ik hoop dat iemand dit leest..ik wil ook graag de almhof spaanse sinaasappel yoghurt gebruiken voor een taartvulling, maar gelatine moet altijd in een warme vloeistof oplossen toch? Warmen jullie dus een beetje verse sinaasappelsap op en daar de gelatine in laten oplossen?
Ja een klein beetje is al voldoende om het in op te lossen hoor.
Je zou het ook in een klein beetje aanhangend water kunnen oplossen dus de gelatine niet te veel uitknijpen hup zo de pan in
Oke bedankt!!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kwark als vulling
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.