1

Onderwerp: Wat te doen met....

de poedersuiker die achterblijft op je fondant, nadat je een uitsteker hebt gebruikt?

Ik heb op You tube een handig filmpje gezien om letters makkelijk uit te steken, maar daar gebruik je poedersuiker voor. Ik krijg nadat ik letters uit heb gestoken, maar ook met bij andere uitstekers (zoals Lace flower) de poedersuiker niet van mij fondant.

Nat maken is geen optie. Ik dacht alcohol verdampt dus de fondant blijft niet nat, maar je krijgt dan een glasachtige laag erop, dat is ook niet mooi! En met een kwastje krijg je wel een beetje er van af, maar zeker niet alles.

Wie heeft de oplossing?

2

Re: Wat te doen met....

Crisco gebruiken ipv van poedersuiker!

3

Re: Wat te doen met....

of met een kwastje met water overal overheen gaan. dat droogt wel goed in bij mij vind ik. niet teveel water. maar gewoon dathet net ff iets vochtig is.

succes.

www.frummelke.tk persoonlijke slinger, kaarten en meer.

Re: Wat te doen met....

Ik heb de lettertappits gebruikt met crisco, maar dat werkt bij mij niet. Daarentegen werkt het met poedersuiker heel erg goed, ik wil niets anders meer :)

Ik zal het eens proberen met een vochtig kwastje. Dank je wel voor de tip!

5

Re: Wat te doen met....

Heel goed wrijven!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

6

Re: Wat te doen met....

Misschien maizena gebruiken? Mijn ervaring is dat dat er makkelijker vanaf te krijgen is dan poedersuiker.