Onderwerp: High Tee: sinaasappel-walnotenscones met mascarpone-vijgenjam
225 zelfrijzendbakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 1/2 eetlepel fijne tafelsuiker
1/2 theelepel gemalen gember
75 gram roomboter,koud,in blokjes
de geraspte schil en het verse sap van 1 sinaasappel
2 stukjes stemgember gehakt
40 gr.walnoten
ongeveer 2 eetlepels melk,plus extra voor het inkwasten
1 ei
Meng de bloem met het bakpoeder,de suiker en gemalen gember met de pulseerknop in een keukenmachine.Voeg de boter toe en draai nog 20 seconden tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.Doe het over in een grote kom.Voeg het sinaasappelrapsel,stemgember en walnoot toe.Meng alles goed met een vork en maak en maak dan een kuiltje in het midden.
Giet sinaasappelsap in een maatbeker en giet er zoveel melk bij tot 1 dl.in totaal,ongeveer 2 eetlepels.(Het is niet erg als het mengsel iets schift)Klop het ei erdoor en giet alles dan in het bloemmengsel.Meng met een vork tot een zacht deeg.
Doe het deeg over op een licht met bloem bestoven werkvlak.Kneed het met gebruik van iets meer bloem tot een zacht,maar niet plakkerig deeg.Druk of rol het deeg zachtjes uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm dik.Steek er met de koekjes uitsteker cirkels uit en gebruik de afsnijdsels om er meer scones van te maken.
Leg de scones met wat tussen ruimte op de bakplaat.Bak ze ongeveer 10 minuen in een op 220 C voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.Laat ze iets afkolen op een metalenrooster.Serveer ze warm met mascarpone en vijgenjam.