Onderwerp: High Tee: scones met clotted cream en aardbeienjam.
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels fijne tafelsuiker
50 gr.roomboter,koud,in blokjes
1 ei
5 eetlepels melk
serveren
clotted cream og geklopte slagroom
goede aardbeienjam
ee koekjes steker van 4 tot 5 cm doorsnee
een bakplaat,ingevet
Voor 10-12 stuks
Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker met de pulsserknop in een keukenmachine.Voeg de boter toe en draai nog 20 seconde tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
doe over in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Klop in een andere kom het ei en de melk los.Bewaar 1 theelepel van dit mengsel in een apart kommetje.Giet het grootste deel van de rest van het vocht in het bloemmengsel en meng alles losjes met een vork tot een zacht deeg.Voeg wat vocht toe als er nog droog kruim in zit.Doe het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het snel glad.Meng er nog wat bloem door als het mengsel plakkerig is.Druk of rol het deeg zachtjes uit tot een lap van ongeveer 2,5 cm dik.Steek er met de koekjes steker cirkels uit en gebruik de afsnijdsels om er nog meer scoons van te steken.
Leg de scones met wat tussen ruimte op de ingevette bakplaat.kwast de bovenkant in met het apart gehouden ei-melkmengsel.Bak ongeveer 8 minuten in een op 220 C voorverwarmde oven tot de scones goudgeel en gerezen zijn.Laat ze iets afkoelen op een metalen rooster.Dien de scones warm op met clotted cream en aardbeienjam.