Onderwerp: Suikervrije taart
Is het mogelijk om een compleet suikervrije taart te maken?
Dus van het biscuit tot aan de marsepein en vulling?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Suikervrije taart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Is het mogelijk om een compleet suikervrije taart te maken?
Dus van het biscuit tot aan de marsepein en vulling?
Hoi,
Het is wel mogelijk, maar volgens mij helaas niet met marsepein of fondant (dat bevat heel veel suiker).
Hieronder staat een site waar je misschien wat aan hebt:
http://www.omawapsie.nl/suikervrije_rec … epten.html
Ik kwam deze link tegen:
http://www.smulweb.nl/koken/recepten/de … pt=1101961
Ik kwam deze link tegen:
http://www.smulweb.nl/koken/recepten/de … pt=1101961
Hoi,
Maar nu heb je toch zelf al je antwoord op je eigen vraag gegeven.
Dan kun je in de vulling en in het kapsel dus ook de suiker vervangen door honing......
alhoewel honing is op zich een natuurlijk product, maar je moet er wel mee oppassen. Honing is namelijk lang niet altijd zo natuurlijk, soms is er zelfs suikerwater aan toegevoegd. Dan zit je dus alsnog suiker te eten! Bovendien zorgt honing voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, waardoor bij veel mensen het energieniveau eerst verhoogt en dan verder verlaagt dan voordat ze de honing aten.
Zie verder ook de info op deze site:
http://suikerwijzer.nl/alles-over-honing/
Er wordt wel een tip gegeven op deze site van Langnese honing, deze is ook in de supermarkt te koop en deze bijen worden niet bijgevoerd.
Honing is in principe het zelfde als suiker. Ik zou dan eerst nagaan waarom diegene geen suiker mag en wat mag er wel voor in de plaats? Als ik lees "compleet suikervij" dan kom ik alleen uit op zoetstof. En dan is het erg moeilijk om er iets echt lekkers mee te maken. Ik bleef zelf altijd hangen op een apart taartje voor de suikervrije en een gewone voor de rest.
Ja ik wil inderdaad het liefste helemaal suikervrij.
Het is voor mijn beste vriendin en zou zo graag iets voor haar willen maken!!
Ik zou toch eerst even goed uitvragen waarom de taart suikervrij moet zijn!
- diabetes
- glucoseintollerantie
-?
Maar, misschien is dit een idee?
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=70247
Ik heb dit recept gebruikt:
Worteltjestaart
Benodigdheden
(gebak, ca 8 punten)
➢ 75 gr. blanke amandelen
➢ 1 sinaasappel
➢ 300 gr. worteltjes
➢ 3 eieren
➢ 150 gr. Boter of margarine
➢ 200 gr. Suiker
➢ 175 gr. Zelfrijzend bakmeel
➢ 1 theelepel kaneel
➢ 1 mespunt nootmuskaat
➢ 1 mespunt kruidnagel
➢ 1 theelepel bakpoeder
➢ poedersuiker
➢ springvorm (22 cm) of tulband
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen (165˚C.) Amandelen fijn malen. Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen, met een scherp mesje enkele mooie sliertjes van de schil snijden en in een bakje met koud water leggen. Rest van de schil er dun afraspen. Halve sinaasappel uitpersen. Worteltjes schoonmaken en fijn raspen. Eieren splitsen.
2. Bodem van vorm bekleden met bakpapier. Vorm invetten. In kom boter, suiker, sinaasappelrasp en kruiden in ca 5 minuten tot een romig mengsel kloppen. Dooiers er één voor één erdoor kloppen. 2 eetlepels sinaasappel sap erdoor kloppen. Zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in gedeelten erdoor scheppen.
3. In andere kom eiwitten stijfkloppen. Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen. Alles luchtig door elkaar scheppen. Beslag in vorm scheppen.
4. Oven voor verwarmen. In het midden van de oven (165˚C) taart in ca. 45 minuten gaar bakken. Taart uit de oven halen en in de vorm laten afkoelen.
5. Taart op een schaal zetten en met poedersuiker bestrooien. Sinaasappelschilletjes met keukenpapier drogen en de taart hiermee garneren.
Hierbij de suiker dus vervangen door suikervrije jam!
En hier vind je de instructies voor de ananasbloemen:
http://www.axis-of-aevil.net/archives/2 … _cake.html
De link naar de ananasbloem doet het niet (tenminste niet als ik erop klik).
Het lijkt me echt prachtig die te maken, heb je tips?
En op een foto zag ik een witte laag op de taart, waar is die van gemaakt?
Ik wil deze taart voor de verjaardag van mijn dochter maken volgende week. Ben lid geworden van deze site vanwege dit recept!
ik heb hier STEVIA in huis, het is een natuurlijke suikervervanger die zou mogen verwarmd worden. ik heb het zelf nog niet geprobeerd om hem te verwarmen en weet niet wat de verhoudingen zijn (suiker tov Stevia) maar misschien eens het proberen waard? Ik gebruik alleen in mijn koffie de volgende verhouding : (en geen commentaar aub op het aantal klontjes! ) 4 klontjes suiker vervang ik door een 8-tal druppels Stevia.
Ik vind persoonlijk dat de smaak veel beter is als kunstmatige zoetstof.
dit is het adres dat op mijn flesje staat : www.stevia-benelux.com
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Suikervrije taart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.