Onderwerp: Slagroomtruffels, recept 2
een iets ander recept van de slagroomtruffels, maar errug lekker
(weet niet meer waar ik em weg heb, maar via google kwam dit recept meerdere malen te voorschijn)
Slagroomtruffels
Ingrediënten
250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gr fijne kristalsuiker
ca. 400 gram chocolade
cacaopoeder
Voorbereiding
Kook slagroom en suiker op een laag pitje totdat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden
Bereidingswijze
Roer de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door mixen, het wordt vanzelf een romig geheel. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak. Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm lengte, en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer. Smelt de chocolade au bain marie, en haal telkens max. 10 streepjes uit de vriezer. Haal deze door de chocolade ( dit gaat het makkelijkst met 2 vorken en rol ze door de cacao poeder. Op laten stijven; dit mag in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen; ze zijn dan max. 2 maanden houdbaar ( als je dat volhoudt...)
je kan er ook smaakjes aan toevoegen, bv een likeurtje of vanille
en ik maak er meestal 3 versies, 1 door de cacao, 1 door de nootjes en 1 door cocos.