1

Onderwerp: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

Mijn biscuit worden op een of andere manier steeds eierkoek.
Na ongeveer 6 pogingen staat het nu 1-5. 1 keer biscuit en een vriezer vol eierkoek. Ook lekker maar niet de bedoeling natuurlijk.
Ik heb steeds wel het forum er op nagekeken met alle tips.
Nu vroeg ik me af, is het met de mix van de webshop nou beter te doen voor een beginner als ik? Minder kans op eierkoek zeg maar?
Of komt het op hetzelfde neer?

This too shall pass!

2

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

De mix is zéker een stuk gemakkelijker dan zelf een recept maken! Bij de mix hoef je alleen nog eieren en water toe te voegen, en mixen maar. Ik zou het zeker eens proberen - je weet niet wat je meemaakt :P Als je de mix gebruikt, heb ik alvast een paar tips voor je:
- Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn
- Mix 10 minuten op de hoogste stand, dan nog 2 minuten op de laagste
- Verhoog je bakvorm met bakpapier
- Gebruik niet teveel boter/bakspray in je bakvorm

Groetjes Laura!

3

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

Hee bedankt!
Nog een vraagje, hoe breng jij je eieren op kamertemperatuur?

This too shall pass!

4

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

Natadja schreef:

Hee bedankt!
Nog een vraagje, hoe breng jij je eieren op kamertemperatuur?

eieren of in een warme oven leggen (ca 75 graden) of warm water leggen.

ik denk dat je even goed moet kijken hier naar wat tips voor bakken. temperatuur oven goed, voldoende mix er in, lang genoeg mixen ed.

en als je nu 6 platte koeken hebt, stapelen en vullen en je hebt een leuke taart!

5

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

eieren hoeven niet in de koelkast he...
in de winkel liggenm ze ook niet in de koelkast!
ik bewaar mijn eieren altijd op kamertemp, dan hoef je ook niet moeilijk te doen ;-)

enne mix is idd wel een stuk makkelijk! Succes

6

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

Hee, ja, nog nooit over nagedacht haha..waarom doen we ze dan eigenlijk in de koelkast vraag ik me dan af :think:

This too shall pass!

7

Re: Vriezer vol "eierkoek" grrrr...

Maar kun je ook vertellen wat je precies doet met het bereiden van je beslag?
Mix je de eieren en de suiker wel echt 10 minuten op de hoogste snelheid?
Spatel jij je bloem voorzichtig door de eieren als die pieken en mooi wit zijn? (dus absoluut niét mixen of roeren)
Je opent de oven niét voordat 3 kwart van de baktijd om is?

Biscuitmix is dan wel hufterproof maar ik vind het wel meer kruimelen en de smaak van zelfgemaakte biscuit vind ik veel lekkerder.

Groetjes Melanie