1 Laatst bewerkt door lieveelke (07-03-2010 09:42)

Onderwerp: hoe ver van te voren kan ik beginnen?

Hoi hoi

Meestal bak ik een taart op de dag dat ze hem op komen halen, dat is wel veel werk en plannen.

Nu heb ik een paar problemen  :rolleyes:
Ten eerst ben ik lichamelijk niet zo lekker, ik heb al weken heel veel last van een nekhernia.
Ik zou eigenlijk gisteren 1 stapeltaart voor 30 pers. moeten maken, maar die werk een paar dagen geleden onverwacht verzet naar volgende week, vrijdag komt ze hem halen, maar zaterdag moet ik ook al een taart voor 20 pers af hebben...

Wie heeft er ervaring met kapsels invriezen? en snij je ze dan al van te voren? dan zou ik ze gevroren kunnen vullen en ontdooit ie mooi langzaan voor ze aangaan snijden.
en heeft iemand advies over de vulling, wanneer ik die op zijn vroegst kan maken?

Dan kan ik het namelijk zo plannen dat ik alles maak op de momenten dat het een beetje beter gaat en de taarten alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten.

Alvast bedankt
Groeten Elke

Iedereen heeft positieve en negatieve PLUSpunten

Re: hoe ver van te voren kan ik beginnen?

lieveelke schreef:

Wie heeft er ervaring met kapsels invriezen? en snij je ze dan al van te voren? dan zou ik ze gevroren kunnen vullen en ontdooit ie mooi langzaan voor ze aangaan snijden.
en heeft iemand advies over de vulling, wanneer ik die op zijn vroegst kan maken?

wil je nou een kapsel invriezen of een compleet gedecoreerde taart??

in de FAQ staat waar je op moet letten bij het invriezen van taarten

een kapsel (dus alleen het biscuit wat je hebt gebakken, zonder vulling en marsepein) is in een uur ontdooit.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: hoe ver van te voren kan ik beginnen?

Ik vries mijn kapsels ook altijd in. Maak er meerdere tegelijk en doe ze ongesneden in de vriezer.

De vulling (als het botercreme is) maak ik ook al van tevoren. Elke week maak ik een voorraadje en die verdeel ik in snoepzakken en bewaar het vervolgens in de koelkast. Het is houdbaar tot de datum die op de roomboter staat.

Sinds begin december 2009 taart addict!

4

Re: hoe ver van te voren kan ik beginnen?

Goeie tips, maar ik neem aan dat je het kapsel ook goed moet inpakken voordat je deze invriest.
Maar de botercreme kan je toch niet zolang in de koelkast bewaren? Tenminste... bij mij niet.

Groetjes Juut