1

Onderwerp: Blanda 20 cm: hoe lang in de oven

Ik heb gisteren mijn tweede Blanda taartje gebakken. De eerste eindigde in een UFO vanwege niet goed rijzen
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8RBJFZW8-D.jpg

De tweede van gisteren rees wel netjes, 1,5 uur in de oven laten staan (zoals ik normaal doe bij een taart van 22 cm doorsnee), oven van 140 naar 170 graden laten oplopen.
Toen met een satéprikker zitten prikken, die kwam er schoon uit, af laten koelen, helemaal leuk.
De volgende ochtend sneed ik de taart door, dit was het resultaat:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-O64G4BNZ-D.jpg

hihi

Toen heb ik de binnenkant er maar uitgesneden en hem gewoon bekleed, iedereen dacht dat ik een tulbandvorm had gebruikt (hij was voor op mijn werk dus het was geen ramp) en de stukjes waren dus iets kleiner maar machtig genoeg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GPKFY88P-D.jpg

Dit was het resultaat. Maar langer in de oven, dat lijkt me duidelijk, iemand enige indicatie hoeveel langer?

2

Re: Blanda 20 cm: hoe lang in de oven

Hoi,

Als je in de linkerkolom bij tabellen kijkt staat daar een klein lijst bij voor de blanda schalen....

Suc6!

Groetjes vanuit het Wassenaarse, Miranda
Piekeren lost de problemen van morgen niet op, maar ontneemt wel je kracht van vandaag...!

3

Re: Blanda 20 cm: hoe lang in de oven

1,5 uur in de oven.............pfff

Als je de zoekfunctie gebruikt kom je veel tips tegen over bakken in blanda-schalen. Tijden verschillen nogal ook omdat elke oven helaas anders is............als ik het zo lees en zie is je oven niet helemaal okay. Komen je gewone 22 cm vormen wel goed eruit?

Een blanda vorm bak ik meestal 15 minuten langer dan een gewone rond vorm...........komt met name omdat de vulling hoger is (vriendlief heeft er wel eens een hele ingewikkelde technische berekening over opgezet) en er dus meer tijd nodig is om van binnen goed warm te worden en goed te rijzen.  Een blanda van 12 cm vul ik tot 2 cm onder de rand en bak ik 45 minuten...........20 cm heb ik helaas nog niet, dus kan ik je niet vertellen.