1 Laatst bewerkt door Mirie (01-03-2010 09:30)

Onderwerp: Help.. monchoubavarois

Dit recept heb ik van het weekend uitgeprobeerd.
Het smaakte heerlijk maar met de gelatine ging ´t hier niet goed.
Ik heb het recept van deze site gevolgd.
Week de gelatine in warm water. (dit loste bij mij al op, dus opnieuw met lauw water, toen ging dit goed)
◦Warm een scheutje citroensap of water op in de magnetron.
◦Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap.Tot zo ver ging het goed.
Roer dit door het monchoumengsel. Toen ik dit bij de monchoumengsel deed stolde het gelijk en werd het een mengsel  met hard stukken gelantine erin. Ik heb beetje bij beetje erbij gedaan en gelijk geroerd.
Ik wil dit recept zeker nog eens maken, want met kersenvulling smaakt 't heerlijk.
Hoe zorg ik dat ik geen geklonterde gelei krijg?

2 Laatst bewerkt door Elly67 (28-02-2010 22:09)

Re: Help.. monchoubavarois

Gelatine moet je eerst weken in koud water en daarna oplossen in bijv. warme citroensap. Dat is dus een foutje in het recept.  Als ik de gelatine bij het monchoumengsel doe, gebruik ik de elektrische mixer, dan wordt het meteen goed vermengd en krijgt het geen kans om meteen te stollen.

Groetjes, Elly

3

Re: Help.. monchoubavarois

Ai...Dat is een vervelend foutje! Ik ga het direct verbeteren, dank voor het melden Elly!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

4

Re: Help.. monchoubavarois

Gelatine stolt onmiddellijk als je het nog warm mengt met iets kouds, dus is het belangrijk de opgeloste gelatine eerst weer wat te laten afkoelen. Maar je moet er wel bijblijven, omdat het anders gelei wordt :D Gewoon steeds even roeren, en als je het idee hebt dat het iets begint te stollen (lobbig wordt), dan is dat het beste moment om de gelatine en de slagroom te mengen.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5

Re: Help.. monchoubavarois

Bedankt voor jullie tips. Ik ga het snel een keer uitproberen!