1

Onderwerp: Schuimpjes verkleuren

Ik wil vanmiddag schuimpjes gaan maken met mijn dochter.

De afgelopen keren smaakten ze prima, alleen bleven de kleuren niet mooi.

Wit werd bruinig, roze werd ook niet echt mooi.

3 eiwitten
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker

Flink stijf kloppen.
100-125 graden 1-1,5 uur

Kan iemand me verder helpen?

Bedankt.

2

Re: Schuimpjes verkleuren

ik maak erg vaak schuimtaart op verjaardagen en zet mijn oven dan absoluut niet hoger dan 100 graden, anders gaat het veel te snel en wordt het schuim bruin!  :)

3

Re: Schuimpjes verkleuren

oja en gebruik je wel poedersuiker? Denk dat dat wel belangrijk is.

4

Re: Schuimpjes verkleuren

Dank je voor je antwoord.

Ik heb gewone suiker gebruikt.

Zal het zeker met de poedersuiker gaan proberen en de temperatuur in de gaten houden dus.

Resultaat volgt.

5 Laatst bewerkt door djehr (28-02-2010 17:49)

Re: Schuimpjes verkleuren

Bij mijn recept zijn de schuimpjes in 20 minuten klaar. De oven is eigenlijk bedoeld om de schuimpjes te laten drogen en niet te bakken. Dit is het (bakkers)recept dat ik altijd gebruik:
Benodigdheden

  • 4 eiwitten
    350 gram gewone suiker (dus geen poeder- of basterdsuiker!)
    soda of citroen (om gereedschap te ontvetten)
    (heb je een andere hoeveelheid eiwitten, reken dan ongeveer 87,5 gram suiker per eiwit)

Bereidigswijze schuimpjes:
Voorbereiden
Schaal en gardes waarin je de eiwitten gaat kloppen goed ontvetten met heet water en soda of citroen (zeer belangrijk , anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt!).

Bereiden
Oven voor verwarmen op 125 graden (hetelucht oven 110 graden)
Eiwitten bijna stijf kloppen (totdat er zich vlokken vormen).
Beetje bij beetje de suiker erdoor roeren.
Mengsel overbrengen in een spuitzak en op een plaat bekleed met bakpapier de gewenste vormpjes spuiten.
De schuimpjes in 20 minuten droog bakken (als je een schuimpje van de plaat afpakt en hij laat meteen los dan zijn ze goed).

6 Laatst bewerkt door Mirjam5 (28-02-2010 18:53)

Re: Schuimpjes verkleuren

uurtje of 3 op 80 graden. Blijven ze stralend wit van!

(vroeger legden we ze gewoon een nacht op de gaskachel....)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Schuimpjes verkleuren

Idd op lagere temp bakken!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek