Onderwerp: cream cheese frosting
Dit is mijn recept voor cream cheese frosting, het is een Amerikaans recept en het is enkel goed als vulling, veel minder geschikt om af te smeren dus.
1/2 cup boter
225gr roomkaas
1 koffielepel vanille extract
4 cups suiker (de fijnste die je kan vinden want gewone, die korrels blijf je proeven)
1-4 eetlepels room of melk of zure room of...
1. de boter in de kennie al een beetje mixen dan de kaas er bij doen (ongeveer 30sec.).
2. vanille extract en suiker erbij doen op een lage snelheid en dan de kennie wat harder zetten tot als het luchtig wordt.
3. dan eventueel de room er bij doen en ongeveer 1 minuut verder kloppen.
Voor extra roomkaas smaak kan je er nog wat van bij doen. Je kan er ook verschillende smaken aan toevoegen; met cacaopoeder, coulis... als je dit doet moet je er geen melk of ze meer aan doe voegen.
voor deze taart
heb ik een deel roomkaas gemengd met aarbeiencoulis en het andere deel heb ik ingedikt en over een laag gewone roomkaas gedaan (is dit een beetje een duidelijke uitleg?)