Onderwerp: even meedenken: chocomousseballetjes
Wij kregen in een restaurant bij de koffie een chocoladen balletje aan een houten stokje. Binnenin zat een soort mousse. Dus ik dacht: dat ga ik ook eens proberen. Ik heb dus witte chocomousse gemaakt, die in een siliconen mal met halve bolletjes gespoten en ingevroren. Chocolade gesmolten, halve balletjes uit de diepvries en in de chocolade gedompeld.
Dit was het resultaat:
De witte balletjes hebben nog geen chocolade jasje.
Wat is nu het probleem: de chocolade mag niet te warm zijn, omdat anders de chocomousse heel snel gaat smelten en je dus lekken krijgt in het chocolade jasje. En als de chocolade niet warm genoeg is, krijg je een te dik laagje, en geen mooi egaal laagje (zoals ik nu dus).
Iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Lekker zijn ze wel.. Ik zou het ook eens omgekeerd willen proberen: zwarte chocomousse met een wit laagje, maar ik denk dat witte chocolade nog moeilijker een mooi laagje geeft.