1

Onderwerp: vloeibare boter ipv crisco?

Wilde van jullie even weten waarom jullie crisco gebruiken en niet bv vloeibare margarine? Dat heb ik nu gebruikt om mijn bloemetjes uit de uitstekers te krijgen en is eigenlijk wel goed bevallen!
Misschien hebben jullie een reden om dat niet te doen??

2

Re: vloeibare boter ipv crisco?

Tja, daar vraag je wat? Ik gebruik eigenlijk ook alleen maar crisco. Denk dat vloeibare margarine sneller bederft? Dat zou ik een logische verklaring vinden.

www.bakselsvanbientje.nl - Voor gezellige workshops & winkel in Meteren
www.shopvanbientje.nl - Voor alle benodigdheden en ingrediënten online

Re: vloeibare boter ipv crisco?

crisco of blok frituurvet omdat je hard vet nodig hebt, omdat margerine oid te veel vocht bevat.
en anderzijds omdat er een botersmaak aan zit.... ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: vloeibare boter ipv crisco?

bakspray op de taartafdeling supermarkt werkt ook goed en laat geen smaak achter.

5

Re: vloeibare boter ipv crisco?

Ik vind ook dat vloeibare boter (of toch de onze) een zoute smaak geeft. Nou, dat wil ik niet op mijn taart :-)
Crisco is smaakloos en dus binnen elke context (zoet of zout) te gebruiken. En misschien ben ik intussen ook een klein beetje crisco-verslaafd :Y