1

Onderwerp: Marsepein brokkelig

Hoi!

Ik heb vanmiddag mijn marsepein gekleurd en nadat ik het had uitgerold heb ik nog een stuk over.
Dit werd al gauw heel brokkelig, heb lang gekneed maar er was haast niet meer mee te werken.
Iemand tips om het weer zachter te krijgen?

Alvast bedankt!

2

Re: Marsepein brokkelig

effe in de magnetron! Kweet  niet hoeveel het is; begin eens met 10 seconden!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

Re: Marsepein brokkelig

half om half mengen met fondant....

4

Re: Marsepein brokkelig

pas op met de magnetron want het wordt snel heel heet! (heb helaas  mijn vingers een keer verbrand)

5

Re: Marsepein brokkelig

volgende keer minder poedersuiker gebruiken met de eerste keer uitrollen en zo ;)  Van poedersuiker werdt mij fondant en marsepein erg brokkelig als ik et wou bewaren.

6

Re: Marsepein brokkelig

Misschien heel klein beetje crisco door heen kneden en op crisco uitrollen ipv poedersuiker. Wellicht dat het helpt.

www.bakselsvanbientje.nl - Voor gezellige workshops & winkel in Meteren
www.shopvanbientje.nl - Voor alle benodigdheden en ingrediënten online