1

Onderwerp: Alles zakt in...

Ik heb een vraagje...

Alles wat ik bak, zakt in  :(
Met mijn biscuit heb ik het probleem, enigszins normaal dat hij een beetje inzakt, maar meestal is het toch een goed stuk. (gelukkig is het met omdraaien niet meer zichtbaar)

En met mijn cupcakejes heb ik het ook iedere keer.
Het is niet omdat ze niet lang genoeg in de oven zaten, want anders zijn ze dus goed (voldoende gaar), ze zakken gewoon in.
In de oven komen ze dus ook gewoon goed omhoog.

Kan het zijn omdat het in onze keuken een stuk kouder is (schat zo'n 16°)?

Of waar moet ik m'n reden gaan zoeken?

2

Re: Alles zakt in...

Ik dacht ook aan de temp van de omgeving. Wellicht kun je het laten afkoelen met de oven deur open (het erin laten dus).
Maar het inzakken... Hmmm  :think: Staat je oven te heet?

Greetz Miranda
Ik hou van mezelf en gelukkig is het wederzijds!

3

Re: Alles zakt in...

Heb al van alles geprobeerd, meestal bak ik op zo'n 160 (om het niet te heet te laten zijn  :D ), ook al 150 en 180 geprobeerd, maar het blijft telkens hetzelfde probleem.

Bedankt alvast voor het meedenken

4

Re: Alles zakt in...

heb je wel eens een oventhermometer in je oven gezet? of het wel daadwerkelijk de temperatuur heeft die het knopje aangeeft?

Alles goed???? nee 3 fout