1

Onderwerp: Wel of geen melk/water erdoor??

De ene keer lees ik , als je botercreme wilt maken, dat het gewoon 1:1 is (boter,poedersuiker.) Maar ik lees ook wel s recepten over botercreme waar nog een heel klein beetje melk door heen zit of water... Maar smelt daar je marsepein dan niet van als je er ook mee afsmeert?
Wat raden jullie aan, zonder of met iets vloeistof erbij?

2

Re: Wel of geen melk/water erdoor??

Zonder vloeistof. De kans dat je marsepein smelt is dan het minst aanwezig.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: Wel of geen melk/water erdoor??

Ja, de 1:1 is om af te smeren. De bc met water, van mix dus, om mee te vullen.

4

Re: Wel of geen melk/water erdoor??

Oke, helemaal duidelijk. Fijn heel erg bedankt hoor!!

5

Re: Wel of geen melk/water erdoor??

Ik maak altijd een papje van melk en bloem, daardoor smeert hij lekkerder vind ik....
200 ml melk, 3 eetl bloem verwarmen tot het papje is.
250 g boter, 200 g poedersuiker, vanille
Als het papje koud is toevoegen.

6

Re: Wel of geen melk/water erdoor??

Ik doe altijd 1:1 en dan een lepeltje vanille-essence erdoorheen en iets van 2EL melk. Ik vind dat het dan makkelijker smeert en heb nog geen problemen gehad met bc... Maar misschien heb ik so far wel gewoon geluk gehad :)

Succes!