1

Onderwerp: bloemen breken...

Hallo,
Ik heb vandaag een taart gedecoreerd en meer dan de helft van mijn bloemen braken in stukken. Gelukkig had ik er heel veel...
Maar de grootste voor bovenop  was ook kapot. Dat was balen....

Nu had ik me vantevoren ingelezen over het gebruik van tylose.
Ik heb de fondant uitgerold en bepoederd met tylose, dat doorgekneed en uurtje laten rusten.
Wat kan er fout zijn gegaan? toch meer tylose gebruiken?

Alvast bedankt voor de adviezen!

This too shall pass!

2

Re: bloemen breken...

volgens mij wordt door de tylose je fondant juist hard,
ik gebruik meestal marsepein en steek mijn bloemen uit en plak ze gelijk op mijn taart zonder tylose

3

Re: bloemen breken...

Als je ze plat op je taart wil leggen heb je geen tylose nodig.

Als je ze rechtop wilt laten staan wel. Misschien toch wat meer tylose erin, meteen verwerken en dan paar uurtjes laten drogen. Miscchien te kort laten drogen.

4

Re: bloemen breken...

Ja, dat was het juist...ik wilde ze rechtop laten staan.
Die platte doe ik er idd ook gewoon zo direct op.
Nou misschien maar wat meer tylose proberen...

This too shall pass!