1

Onderwerp: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

ik heb al denk ik al 4 of 5 keer een taart gebakken,en ik moet iets fout den,maar tog doe ik zoals het er staat,en elke keer neem ik een tip en ga ik daarmee aan de slag ,elke keer weer ffies anders.

ik heb de bicuit recept van de forum,
welke gebruiken jullie???

en de cake recept is van de holy bible, k d8 dat kan  niet missen,maar ook deze helemaal ongaar plak en vettig,

bij dee biscuit recept ,heb ik egt een mooi beslag,maar eenmaal in de oven is het fout,
ik bou w het op , ik heb alles al geprobeerd,

waarom wil het bij mij niet lukken???

ken wel janken!!

any suggestions,die ik weeeeer kan gaan proberen???

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

2

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

misschien is de temperatuur in je oven lager dan hij aangeeft ?

Neem je dromen mee de dag in..

3

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

misschien toch eens mix kopen (web of bijvoorbeeld boerenbond/aveve/welkoop). die is makkelijk. als het dan nog mislukt ligt het misschien aan je oven.
misschien even checken door een oventhermometer te kopen.

misschien kun je kijken of het wel lukt in een andere oven (van de buren?)

even adem halen, paar dagen wachten en nog eens proberen! vooral niet opgeven!
sterkte!

4

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Is alles wel op kamertemperatuur??
Als je eieren te koud zijn kan het mis gaan ;)

Suc6 en de aanhouder wint :Y

5

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

dan moet ik denk ik tog een oven thermometer kopen!

kant en klaar is wel makkelijker ,maar ik ben dan weer iemand die het graag zelf wil bakken en maken.
Dat zou tog moeten kunnen!dagt ik :/

tnx in ieder geval!

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

6

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Ongaar plakkerig en vettig.......kan het dan niet zijn dat je hem langer in de oven moet doen?? de ene oven is de andere natuurlijk niet

Ik bouw mijn temperatuur nooit op. Altijd 175 graden, en doe mijn eieren ook nooit in warm water, maar het is mij in al die jaren 1x gebeurd dat mijn kapsel is mislukt.

Oke, 1 groot verschil, ik gebruik wel de mix van de webshop... :D

Groetjes San

7

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Ik zou het ook aanraden om de mix te gebruiken, vindt ik persoonlijk ook veeel lekkerder dan een zelfgemaakte.

heb je echt alles geprobeerd?

Eieren in warm water leggen
10 min minimaal mixen
oven pas na 30-35 min openen om te checken
mixen met een handmixer (niet met een staafmixer)
als je echt alles hebt geprobeerd, zou het misschien aan je oven kunnen liggen (temperatuur)

Ik hoop dat je eruit komt!

Groetjes Serife..

8

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

blokker/hema hebben van die thermometers en zijn niet heel duur. paar euro.

9

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

nog langer?

ik heb hem zeker 50 minuten in de oven gehad?
misschien niet goed voorverwarmd?
maakt dat iets uit.

en ja alles geprobeerd,eieren warm water ,tot het verdubbeld is,tot een wit luchtig goedje,en de bloem erdoorheen spatelen,gezeefd natuurlijk.

en de cakemix ja die was met de holy bible recept,gedaan als omschreven,

ik gerbuik trouwens keukenmachine,van kenwood prespero.

en wat voor bloem gebruiken jullie nu eigenlijk,e gebruiken jullie

meer dan bloem en suiker en zou en ei??bij biscuit dan?

misschien dan tog op 175 graden met kamertemp eieren proberen


heeft iemand nog een goed cake recept??
maybe i will try,maar die biscuit  is tog raar zeg!

grrr

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

10

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

nog langer?

ik heb hem zeker 50 minuten in de oven gehad?
misschien niet goed voorverwarmd?
maakt dat iets uit.

en ja alles geprobeerd,eieren warm water ,tot het verdubbeld is,tot een wit luchtig goedje,en de bloem erdoorheen spatelen,gezeefd natuurlijk.

en de cakemix ja die was met de holy bible recept,gedaan als omschreven,

ik gerbuik trouwens keukenmachine,van kenwood prespero.

en wat voor bloem gebruiken jullie nu eigenlijk,e gebruiken jullie

meer dan bloem en suiker en zou en ei??bij biscuit dan?

misschien dan tog op 175 graden met kamertemp eieren proberen


heeft iemand nog een goed cake recept??
maybe i will try,maar die biscuit  is tog raar zeg!

grrr

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

11

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Bij mij lag het aan mijn springvorm, deze was blijkbaar niet goed meer. Andere gekocht en nu mislukt het nooit meer!

12

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

he nona,
Ik herken je problemen maar al te goed, omdat mijn kapsels niet goed willen lukken. Ook ik probeer het zonder mix. En aldoende leert men.
Bij mij werkt het beter om temp langzaam op te bouwen. En ook de gaarheid controleren dmv terug veren van het kapsel als je er op duwt werkte de laatste keer goed.

Gisteren heb ik met de mix van de webshop een kapsel gebakken en gehouden aan de verhoudingen hier bij de recepten. En jawel, weer mislukt.  :nooo  Het lijkt wel een maanlandschap. Gisteren had ik het even niet meer. (had zo graag een taartje klaarstaan).


Ik zorg wel altijd dat mijn oven voorverwarmt is maar ik heb geen hete lucht oven dus

Overgens de cupcakes lukken bij altijd prima en die maak ik ook zonder kant en klare mix.

Mijn gouden tip, blijven proberen en niet opgeven.
Succes!

groetjes,
lisette

13

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Zet je de vorm in de oven wel op een rooster?

14

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

ja dus ik moet temp opbouwen?
en wat voro bloem nou eigenlij,is tarwebloem goed??

en gebruiken jullie mazaina??
in de combimagnetron was die helmaal mislukt,eerste keer,nou brandmelders gingen af hoor hahah

duws maar weer in de oven,ook electrisch,
nou ja hij is denk ik 5 a 6 cm,maar niet egt luchtig hoor,en ik mix egt lang,moet je egt met de hand spatelen?
en hoe lang moet dat dan??


trouwens bedankt iedereenn voor jullie gouden tips he

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

15

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Ik gebruik het recept van het forum en die mislukt eigenlijk nooit.

voor een springvorm van 20cm gebruik ik:
4 eieren (gewoon uit de koelkast  :o )
120 gram kristalsuiker
120 gram tarwebloem (van de Euroshopper)
theelepeltje citroensap
snufje zout

Eerst de eieren, suiker, citroensap en zout 8 minuten mixen op de hoogste stand, daarna 2 minuten op laagste stand. Dan voorzichtig de bloem erdoorheen spatelen (idd met de hand!). Bakvorm invetten en in voorverwarmde oven op 150gr. Duurt ongeveer 30 minuten.

*)

If there's no chocolate in heaven, I'm not going!!!
Trots op mijn nieuwe website! Taartenfreak.nl

16

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Ha Nona Manis,

Apa Kabar? :)

Ikgebruik de mix van Funcakes,.. erg makkelijk! geen geklooi met alles los..
water toevoegen en eieren en klaar....

Selamat siang,

Jeannette

Groetjes Jeannette

17

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Hey!

Ik zie dat je een keukenmachine gebruikt. Is dat met een schijf of met een garde?

De eerste keer heb ik het ook in een keukenmachine gedaan. In het boekje stond welke schijf ik moest gebruiken. Had zelf al het idee dat je er met een schijf geen lucht in kan kloppen. Het deeg werd toen warm maar bleef geel.. Niet goed dus.. Hahahaha.. :)

Hopenlijk gaat het je toch goed lukken!!

18

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

@Olga74: wat voor mix koop je dan bij de Welkoop?

19

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

dank je mama ricky ,

dan is dat tog de goede recept.

en een schijf????waar zit dan de schijf,mijn garde gaat alle kanten op,niet recht naar benede,is  dat niet goed???


En jeanette, BAIK!!
nog wel alles goed ja,maar moet dadlijk nog maar eens proberen,
heb je trouwens al een een taart gebakken,en er tussen gevuld met spekkoek??dan is egt heerlijk!

maar in ieder geval,terimah Kasih ja!

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

20

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Nona Manis schreef:

heb je trouwens al een een taart gebakken,en er tussen gevuld met spekkoek??dan is egt heerlijk!

maar in ieder geval,terimah Kasih ja!

Je brengt me op ideeen. Kokos met gula jawa (palmsuiker). zou dat wat zijn als vulling?? :9

21

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

nou dat zou heerlijk zijn zelks, beetje kelepon achtig taart,jummie.
kan je ook door je botercreme doen tog?

nou als je het heb geprobeerd ,leettttt me now!!

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen

22

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

bakster82 schreef:

@Olga74: wat voor mix koop je dan bij de Welkoop?

ik koop niet bij de welkoop maar wel bij de aveve en dat is of biscuitmix of moscovisch mix.  ze hebben eigen merk en ....weet even niet meer welk merk. gaat prima.

als ik zo je "problemen" lees zou ik echt eens proberen om eens te bakken bij iemand anders ik denk dat je oven "tocht" en niet goed dicht is en/of temp te laag. succes.

23

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

Nona Manis schreef:

nou dat zou heerlijk zijn zelks, beetje kelepon achtig taart,jummie.
kan je ook door je botercreme doen tog?

nou als je het heb geprobeerd ,leettttt me now!!

Of pandanpasta door je biscuitmix..... of botercreme met kokos/gula jawa vulling. Net kue dadar maar dan in taartvorm. Whahahaha :lol:
hmmm... eerst maar even een klein taartje om te proberen!! :think:

24

Re: biscuit en cake recept mislukken,i give up!

nou dit recept gaan we egt eens proberen,eerst ff mijn taart biscuit goed krijgen hahaha

ik heb wel een oventherometre gekocht, en een andere weegschaal,kwam wel iets omhoog,maar niet zoals het moet.

weet je wel,het moet zeker 8 a 10 cm worden,moet ik dan een kleinere bakblik van 22 cm proberen op 5 eieren,150gr suiker en 150 gr bloem??

inmiddels niet meer beginnend,maar al best wel een goede taarten prinses,ik ben alleen geen held in foto s plaatsen