1

Onderwerp: plooien aan zijkante bij fondant bekeden op cake

ik heb gezocht maar kan dit probleem niet vinden
a;ls ik met mijn roller de fondant op cake breng, bovenkant glad strijken, oke blijf bubbels houden maar dat moet ik maar uitzoeken maar asl ik met mijnhanden de zijkanten wil gladmaken dan is er een kant glad maar hoe verder je rond gaat dan krijg ik plooien dus niet strak naar beneden,  hoe voorkom ik dit

2

Re: plooien aan zijkante bij fondant bekeden op cake

Als je je fondant groot genoeg uitrolt kan je gewoon met je vrije hand aan de rand van de fondant trekken. Zo komen de plooien in de overschot van de fondant terecht en niet op je taart.
Ik weet niet waarom je bubbels blijft houden, maar kan best zijn dat je dan gewoon niet strak genoeg had afgesmeerd...

Succes!

3

Re: plooien aan zijkante bij fondant bekeden op cake

misschien heb ik aan de zijkanmten niet genoeg over zodat de plooien gelijk an zijknaten komen
en glad afsmeren moet dat echt helemaal egaal
vink wel moeilijk maar bedankt

4

Re: plooien aan zijkante bij fondant bekeden op cake

Dat is helemaal niet zo moeilijk om strak af te smeren: gebruik een palletmes dat je even verwarmd hebt. Zo krijg je echt een strak resultaat.
Als ik fondant op een taart leg zorg ik dat ik minimaal 5cm over heb overal; dat vind ik het makkelijkst werken.