1 Laatst bewerkt door Krystle (19-02-2010 16:46)

Onderwerp: Nougatvulling

Vorige week wilde ik de nougatvulling uitproberen die hier bij de recepten staat. Maar het gekke was dat mn slagroom niet meer stijf wilde worden. Ik heb 10 min geklopt en toen was mn slagroom van vloeibaar naar kapot... Weet iemand hoe dit kan?

Alvast bedankt!

xx

Kaasblogjes: Licht verteerbaar leesvoer, lekker voor bij de borrel of als tussendoortje. Check www.facebook.com/kaasblogje

2

Re: Nougatvulling

Is de slagroom gaan schiften?
Bij mij is dit ook meerdere keren gebeurd, waardoor ik stopte met het maken van dat soort vullingen. Sinds kort durf ik het weer aan, omdat ik nu weet wat de beste werkwijze is.

Voor mij werkt het het beste als ik de slagroom eerst verwarm in een steelpannetje en de hete room vervolgens over de chocolade o.i.d doe. Dan roer je voorzichtig met een pollepel tot het één geheel is. Dan laat ik het even afkoelen op het aanrecht en daarna gaat het de koelkast in. Het mengsel moet echt super koud zijn, anders kun je hem niet meer opkloppen. Hij moet zeker een paar uur, desnoods een hele nacht, in de koelkast staan.

Groetjes Laura!

3

Re: Nougatvulling

Ah ok, waarschijnlijk niet koud genoeg geweest dus. Dank je wel voor de tip!! :thumb:

Kaasblogjes: Licht verteerbaar leesvoer, lekker voor bij de borrel of als tussendoortje. Check www.facebook.com/kaasblogje