1

Onderwerp: cc worden niet hoog, en slecht gaar

Vandaag weer cc gebakken vorige week proef.. nu de oven op 180 graden gezet ( vorige week 150 ) maar nu zijn ze nu maar tot de helft gerezen en ik vind ze nog steeds een beetje klef de snaak is wel goed..

Heb 125 zelfreizend bakmeel
125 gram suiker
125 boter
100 gram ( 2 eieren )
2 eetlepels melk
en a,5 theelepel vanille aroma
gebruikt

( koekjesfee recept ) weet iemand wat ik verkeerd doe?? ook zijn de cc losgelaten van de papiertjes ( ik bak ze ook nog in een vorm voor cc ( wilton )

Enig idee?

Groetjes

2

Re: cc worden niet hoog, en slecht gaar

Gebruik altijd het cc's-recept van op het forum.

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/99/Nigella's+cupcakes/

Gaat bij mij perfect.

Misschien rare vraag, maar was je oven goed dicht nadat je de cc's erin had gezet? Zeker als ze vorige week wel goed waren.

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

Re: cc worden niet hoog, en slecht gaar

Ik heb ze gisteren gemaakt met cakemix van Honig en een afgestreken ijsbol erin gedaan (lees: per papiertje) en die werden te hoog en op 180 graden zo een 20 minuten.

4

Re: cc worden niet hoog, en slecht gaar

dreamer schreef:

Gebruik altijd het cc's-recept van op het forum.

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/99/Nigella's+cupcakes/

Gaat bij mij perfect.

Misschien rare vraag, maar was je oven goed dicht nadat je de cc's erin had gezet? Zeker als ze vorige week wel goed waren.

Geen rare vraag hoor, ja die was goed dicht, want ik had vorige week precies hetzelfde, toen waren ze minder dan nu vandaar dat ik de oven toch op 180 had gezet nu, ik vond wel dat ze best goed waren gerezen maar na het afkoelen, waren ze lager vond ik.. ik heb ze na 35 min uit de oven gehaald kan ik ze beter in de oven laten en zo laten afkoelen?

en hoe komt het dat ze loslaten van het papier?

Bedankt groetjes

5

Re: cc worden niet hoog, en slecht gaar

zo'n pak mix van de supermarkt voor cake werkt altijd! oven niet open doen tijdens bakken.

6

Re: cc worden niet hoog, en slecht gaar

Kyrabella schreef:

en hoe komt het dat ze loslaten van het papier?

Bedankt groetjes

Dat is iets waar de meningen over verschillen.
Verschillende tips zijn:
kort en heet bakken (17 minuten, 190 graden),
andere baking cups gebruiken
eerst de boter heel lang mixen en dan kort de rest erdoor

En zo zijn er nog meer tips en trucs om het te voorkomen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag