1

Onderwerp: even voorstellen

Hallo allemaal,

Ik zal me ook even voorstellen.
Ik ben Ria en vind het leuk om lekker met bakken bezig te zijn.
Ik heb al wat taartjes gemaakt, maar ik worstel nog steeds met de rolfondant en de marsepein.
Uitrollen lukt wel , alleen plakt het overal aan vast of de marsepein scheurt wanneer ik het op wil pakken.
Ik heb al van alles geprobeerd.
Ik wil binnenkort wat cupcakes gaan maken , dus ga nog even op zoek naar leuke thema's
Groetjes Ria

2

Re: even voorstellen

Het beste is een stuk doorschijnend tafelplastik te kopen en daarop uit rollen gaat fantastisch.En anders je werkplek licht bestrooien met poedersuiker ,maizena,aardappelmeel,ook kan je het licht insmeren met Crisco.

groetjes van Ann

3

Re: even voorstellen

Welkom op het forum en alvast heel veel taartplezier!
Ik smeer mijn werkblad altijd licht in met crisco. Ik gebruik een bureau-onderlegger van de Ikea om op uit te rollen.
Je moet de marsepein echt even goed doorkneden (evt met wat crisco) voor je begint met uitrollen. Ikzelf werk het liefst met marsepein van Zeelandia.
Bij mij scheurt het eigenlijk bijna nooit.

Succes!

www.bakselsvanbientje.nl - Voor gezellige workshops & winkel in Meteren
www.shopvanbientje.nl - Voor alle benodigdheden en ingrediënten online

4

Re: even voorstellen

Dank jullie wel!!!
Ik ga het zeker proberen.
Met poedersuiker had ik het al gedaan en dat lukte niet, maar misschien had ik het dan idd nog wat meer moeten kneden.
Die crisco ga ik proberen te pakken te krijgen.
Groetjes ria