1

Onderwerp: petit fours. 70 stuks graag...

Voor aankomende zondag is mij gevraagd om 70 petit fours te maken. ik mag helemaal los gaan. als maar op 35 een D staat en 35 een S (van de voornamen).

nou lijkt het mij wel leuk om verschillende vullingen te maken.

ik wil dan 4 verschillende vullingen maken. nou had ik bedacht.

- BBR met laagje jam
- Chocolademousse van mona
- aardbeienmousse met jam
- en nog een standaard met slagroom en aardbeienjam

nou vroeg ik mij af, omdat ik hier en daar lees, dat je een dijkje moet spuiten bij chocomousse, of dit dus wel geschikt is voor petit four want ik ga echt niet overal een dijkje spuiten, lijkt mij ook een beetje onmogelijk.

iemand die me tips kan geven? of adviezen, of wat dan ook

ik ga ze met marsepein bekleden aan 3 kanten en smeer het af met verstevigde slagroom (uit ervaring werkt dit perfect)

Achteraf weet je meer, dan dat je vooraf wist.

2

Re: petit fours. 70 stuks graag...

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=84162
kijk hier eens naar....

Groetjes, Dorothea.

3

Re: petit fours. 70 stuks graag...

ik kan hier niet echt mijn antwoorden uithalen, hoe bedoel je dit?

het gaat mij om de vullingen en niet om de bekleding

Achteraf weet je meer, dan dat je vooraf wist.

4

Re: petit fours. 70 stuks graag...

meer als voorbeeld bedoeld, omdat zij ook geen dijkjes gespoten heeft...

Groetjes, Dorothea.

5 Laatst bewerkt door kaatjetaatje (15-02-2010 09:27)

Re: petit fours. 70 stuks graag...

hihi, das mijn post; maar bij de groene heb ik wel kleine dijkjes gebruikt, omdat ik die ook aan 2 zijkanten heb bekleed. Ik heb onderstaande howto gebruikt, maar dan met dijkje. Ik heb eerst een grote rechthoekige biscuit in lagen gezaagd, opelkaar laten liggen, en toen 4 lange repen gesneden. Langs de lange zijden een klein dijkje gespoten, toen gevuld en afgesmeerd. De bekleding heb ik rondom gedaan (als op onderstaande howto). Daarna gesneden.
http://www.deleukstetaarten.nl/howto/23/Petit+fourtjes/