1

Onderwerp: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Hele simpele vraag eignelijk...klopt het recept op deze site (luchtige) botercreme. (met melk, boter en bloem)
Want lees allemaal andere dingen op verschillende sites en hier dus..
Kunnen jullie me toch nog 1 keer vertellen hoe jullie het doen?
Groetjes,
Soe

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Wat wil je met de botercreme gaan doen?

I'm not bossy, I just have better ideas...

3

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Die wil ik gebruiken om mee af te smeren...
Oh dus dat is dus het verschil in recept...?
Welke moet ik dan gebruiken voor het afsmeren?
(botercreme extra wilde ik niet gebruiken, het al 2 vullingen, dus wilde iets simpels)

4

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Om af te smeren is de 1:1 botercreme het makkelijkst en het veiligst

Makkelijk want het is 1 deel boter op 1 deel poedersuiker

Veilig want er zit geen vocht in waardoor de bekleding van je taart kan smelten

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

bloem kan je niet "rauw" eten, dus niet in botercreme doen hoor, niet lekker ;)

6

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Bommeltje!dank je wel voor je antwoord!Ik heb al zo veel gelezen op verschillende site, dan weet je op een gegeven moment niet meer wat nou goed is..!

7

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

kaatje taartje..
Gek he op deze site bij recepten (vullen-botercreme luchtig) staat dat je bloem erin moet doen...
◦100 gramboter
◦1 dlmelk
◦20 grambloem
Ben blij dat ik het toch nog even na heb gevraagd..

Taart is aan het afkoelen
Botercreme is klaar
Banketbakkersroom ook
Kersenvlaai vulling ook al ready to go

Ben benieuwd hoe het allemaal gaat lukken!

8

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

SOE schreef:

kaatje taartje..
Gek he op deze site bij recepten (vullen-botercreme luchtig) staat dat je bloem erin moet doen...
◦100 gramboter
◦1 dlmelk
◦20 grambloem
Ben blij dat ik het toch nog even na heb gevraagd..

Taart is aan het afkoelen
Botercreme is klaar
Banketbakkersroom ook
Kersenvlaai vulling ook al ready to go

Ben benieuwd hoe het allemaal gaat lukken!

in dit recept kookt ze eerst de melk met de bloem dus dan kan het weer wel.
Dit wil niet zeggen dat ik voor dit recept zou kiezen, misschien met ander vocht dan de melk maar dat is een ander verhaal.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

9

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Okay goed te weten:D

Ik heb gister dus botercreme gemaakt 1:1 roomboter en poedersuiker..

Klopt het dat het best onhandelbaar is?Ik bedoel ivm een dijkje aanleggen op het beschuit....Ik heb een "slagroomspuit" gebruikt..maar dat werkte niet echt omdat de boter er aan bleef plakken...je tok het als het ware mee..bleef niet liggen op de taart..

Is dat normaal?of moet het zo smeuig zijn dat het wel lukt..?

Groetjes,
Soe

ps de taart is trouwens wel heeel goed gelukt...voor een 1ste taartje ben ik wel een beetje trots

10

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Hoe langer je mix hoe makkelijker et is om de botercreme op te smeren en dijkjes te maken.
Dus volgende keer mssn langer mixen.  Ik gebruik altijd 1:1 voor afsmeren en dikjes.. en heb nooit problemen met de taart mee trekken... ook is et handig om de boter op kamer temp te hebben.

11

Re: Boter creme :D (ja ik weet het, weeeer)

Canadesje schreef:

Hoe langer je mix hoe makkelijker et is om de botercreme op te smeren en dijkjes te maken.
Dus volgende keer mssn langer mixen.  Ik gebruik altijd 1:1 voor afsmeren en dikjes.. en heb nooit problemen met de taart mee trekken... ook is et handig om de boter op kamer temp te hebben.

aah okay, zou dat het zijn...moet haast wel he!Dank je voor het idee!
Ik heb mn botercreme in de vriezer bewaard voor een volgende keer, maar als ik dat gewoon verder mix na het ui de vrieze halen...zou dat ook werken nog?
Groetjes!