1

Onderwerp: plakkerig biscuitdeeg?

Zojuist weer bezig geweest met mixen

ik gebruik:

115 gr mix van de webshop
85 gr eitjes
12 ml water

maar nu ik vind mijn deeg wel heel erg plakkerig. komt omhoog met mixen en blijft dan onder de mixer vastplakken...

dit had ik vorige x niet..

wat kan t zijn wat ik fout doe of nog iets extra's moet toevoegen??

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

2

Re: plakkerig biscuitdeeg?

Zijn je eieren soms koud?

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

Re: plakkerig biscuitdeeg?

heb die een paar sec in de magnetron gedaan. rvs schaal was warm (even op de kachel gezet).. mijn keuken is nogal koud

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

4 Laatst bewerkt door Olga'74 (10-02-2010 13:30)

Re: plakkerig biscuitdeeg?

grammen ei is zonder schil. misschien heb je te weinig ei gebruikt. en geen deeghaken, maar de gardedingen

Re: plakkerig biscuitdeeg?

ik heb geen idee wat het precies. was.. de mini cakejes zijn opzich wel gelukt..

vandaag nieuw beslag gemaakt voor een neiuw taartje en deze ging wel helemala goed..

misschien was mijn rvs schaal te warm?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

6

Re: plakkerig biscuitdeeg?

Hoi Olga,

Nu zag ik je antwoord : grammen zijn eieren zinder schil,
maar zijn dat dan de dooiers of " geklutst "

Gr Mirella.

7

Re: plakkerig biscuitdeeg?

La Mirel: de eieren in z'n geheel. Eidooiers en eiwitten dus.