Onderwerp: Ski-helling met snowboarder
Hallo,
Ik mag deze week mijn eerste taart op bestelling maken, een sneeuwberg met snowboarder.
Ik wilde het zo aanpakken:
biscuitdeeg maken, in schaal berg opbouwen, afvullen met slagroom/banaan (gewoon banaan mengen met slagroom en klopfix, beetje citroen er misschien bij??) en nog een apart klein bolletje maken voor de top van de berg (onderkant schaal is vlak).
Dan heb ik alleen een berg. Kan ik dan met nog wat extra biscuit en slagroom/banaan wat 'aanbouwen' om een soort piste te creeren waarna ik het met witte rolfondant afmaak? Paar boompjes er op, snowboardertje boetseren en klaar is kees.
Als ik een spandoek wil maken met de naam van de jarige er op, hoe doe ik dat dan??
Graag veel tips! Zie ik nog iets over het hoofd?
Ik heb vorige week voor het eerst banketbakkersroom gebruikt om een taart te vullen en daarna af te smeren. Omdat de taart wat gehavend uit de vorm kwam heb ik het nogal dik aangesmeerd. Daarna kwam al vrij snel veel vocht onder de rolfondant sijpelen. Was dat omdat ik het te dik heb aangesmeerd??
Nouja, sorry, meerdere vragen in 1. Hopelijk kunnen jullie me helpen.
Hartelijke groet,
Barbara