1

Onderwerp: Ski-helling met snowboarder

Hallo,

Ik mag deze week mijn eerste taart op bestelling maken, een sneeuwberg met snowboarder.
Ik wilde het zo aanpakken:
biscuitdeeg maken, in schaal berg opbouwen, afvullen met slagroom/banaan (gewoon banaan mengen met slagroom en klopfix, beetje citroen er misschien bij??) en nog een  apart klein bolletje maken voor de top van de berg (onderkant schaal is vlak).
Dan heb ik alleen een berg. Kan ik dan met nog wat extra biscuit en slagroom/banaan wat 'aanbouwen' om een soort piste te creeren waarna ik het met witte rolfondant afmaak? Paar boompjes er op, snowboardertje boetseren en klaar is kees.
Als ik een spandoek wil maken met de naam van de jarige er op, hoe doe ik dat dan??
Graag veel tips! Zie ik nog iets over het hoofd?
Ik heb vorige week voor het eerst banketbakkersroom gebruikt  om een taart te vullen en daarna af te smeren. Omdat de taart wat gehavend uit de vorm kwam heb ik het nogal dik aangesmeerd. Daarna kwam al vrij snel veel vocht onder de rolfondant sijpelen. Was dat omdat ik het te dik heb aangesmeerd??
Nouja, sorry, meerdere vragen in 1. Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Hartelijke groet,
Barbara

2

Re: Ski-helling met snowboarder

Het is midden in de nacht dus ik moet je vragen even goed lezen en voor me zien, sorry... (ligt dus niet aan jou!)
Maar niet afsmeren met banketbakkersroom (BBR) hoor, veel te nat. Dan krijg je straks een ijsbaan van water onderaan je berg! Even kijken hier bij de FAQ voor botercreme bv. Daar kun je ook je berg mee "vastplakken". Spandoekje maken van bv eetpapier? Is niet te zwaar en je kunt erop schrijven en mbv sticks nog overeind zetten ook.
Je berg moet ik even visualiseren nog, maar tegen de tijd dat ik dat heb gedaan en weer wakker ben thuis heb je vast al meer tips gehad, hahaha!

Groetjes, marieke

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

3

Re: Ski-helling met snowboarder

Ik zou geen constructie gaan maken van een in een schaal opgebouwde taart (zoals van de Teleaccursus bedoel je toch?) :nooo, ben erg bang voor een lawine dan :D!
Ik zou 1 taart als een spiraal snijden (http://cakecentral.com/articles/662/how … piral-cake) met daar eventueel nog een klein bolletje bovenop!
Je krijgt dan (hopelijk ;)) zoiets...
http://prettycoolcakes.com/images/Snowboarder.jpg
Succes :+!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Ski-helling met snowboarder

Wat een leuke snowboarder! Die ga ik onthouden voor mijn man :D

5

Re: Ski-helling met snowboarder

Tom Poes schreef:

Ik zou geen constructie gaan maken van een in een schaal opgebouwde taart (zoals van de Teleaccursus bedoel je toch?) :nooo, ben erg bang voor een lawine dan :D!
Ik zou 1 taart als een spiraal snijden (http://cakecentral.com/articles/662/how … piral-cake) met daar eventueel nog een klein bolletje bovenop!
Je krijgt dan (hopelijk ;)) zoiets...
http://prettycoolcakes.com/images/Snowboarder.jpg
Succes :+!

Oe, wat een mooie taart, en wat een mooie link heb je doorgestuurd! Daar ga ik op broeden!

Hoe heb je die snowboarder zo mooi rechtop gehouden? Staat die vast met een prikker? Istie van marsepein of van fondant? En nog een laatste domme vraag (sorry, ik ben echt een beginner): hoe maak je bruin en hoe maak je huidskleur??

6

Re: Ski-helling met snowboarder

Ik ben goed in taarten, maar ook goed in googlen :)!
Dus wat ik hier als een idee aandraag heb ik niet zelf gemaakt!
Deze trouwens wel met een beetje hetzelfde concept
http://www.mijnalbum.nl/Foto-UO67I4FW.jpg

Ik maak eigenlijk altijd alles van m'pein, zou het poppetje inderdaad 2 prikkertjes in zijn benen geven en bruin maak je het snelst door 1 op 1 chocoladefondant met blanke marsepein te mengen (maar het kan natuurlijk ook met bruine kleurstof of cacao, maar dan moet je best heel veel toevoegen voor echt bruin), huidskleur maak ik met een heel klein likje van de kleur peach van Wilton...

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"