1

Onderwerp: Gouden sliertjes of friemeltjes....

Ik zie vaak met name bij de Oililly taarten van die sliertjes uit de sugarshaper die dan goud gekleurd zijn. Verven jullie die op de taart of voor je ze op de taart doet.

Ik heb namelijk een aanvraag voor een bruidstaart waar ze gouden krulletjes op willen, maar ik heb volgens mij geen vaste hand om ze op de taart te dusten danwel verven
dus ik vroeg me af hoe jullie dat doen.

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

2

Re: Gouden sliertjes of friemeltjes....

Ik heb nog geen oilily gemaakt, maar kan me wel een voorstelling maken dat de sliertjes (van geel) meer glanzen als je ze verft. En dan gaat dan weer het beste als je ze al bevestigd hebt. Dusten gaat natuurlijk beter als ze op een papiertje liggen, maar dan glanzen ze wat minder, lijkt me....

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

Re: Gouden sliertjes of friemeltjes....

Eerst dusten dan erop doen, werkt perfect!

Dat is toch een taart waard?!

4

Re: Gouden sliertjes of friemeltjes....

Ik heb het gedaan zoals Annemiek beschrijft. Geel randje aan de taart gemaakt en geverfd met goud. Ik heb ook een onvaste hand en daarom leek me dusten niet zo'n goed plan. Ik gebruik wel een dun kwastje (n. 0), zo blijven eventuele missers beperkt. De hand waar ik mee verf ondersteun ik met de andere.