Onderwerp: recept Delicious Frambozen CC met Roomtopping
Benodigdheden voor 12 CC. Bereiden +/- 35 min. Oven 25 min. Afkoelen +/- 1 uur.
75 gr zachte boter
175 gr fijne kristalsuiker
1 ei
150 gr (diepvries) frambozen, gepureerd, gezeefd
1 zakje vanillesuiker
200 gr bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder, gezeefd
75 ml karnemelk
Topping:
300 gr poedersuiker, gezeefd
50 gr zachte ongezouten boter
125 gr stevige, verse roomkaas (monchou)
Stervormig spuitmondje met spuitzak
verwarm de oven voor op 170 graden. klop in een kom de boter en suiker luchtig en licht van kleur. Voeg het ei toe en mix goed totdat het ei helemaal is opgenomen.
Voeg de frambozenpuree toe en mix glad. meng in een andere kom de vanille met een snufje zout, de bloem en het bakpoeder. Schep nu luchtig en in dlen afwisselend de karnemelk en het bloemmengsel door het boter mengsel. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak in 20-25 min stevig en gaar.
laat ze eerst 5 min in de vormpjes afkoelen, neem ze eruit en laat ze nog verder afkoelen. klop voor de topping ondertussen de poedersuiker en boter op lage snelheid tot een egaal mengsel. Voeg in één keer de roomkaas eraan toe en mix het goed glad. mix dan op hoge snelheid totdat het glazuur luchtig is.
Bedek de CC met een dikke laag van het roomkaasglazuur. Of doe het mengsel over in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit mooie toefen op de CC.
Garneer evt. met pareltjes.