1

Onderwerp: bailey's creme

Hoi,

Ik heb gister bailey's creme gemaakt (recept van forum) maar hij is nu heel stijf. Te stijf eigenlijk om op de taart te smeren... Ik kan er klontjes op smeren...

Wat heb ik fout gedaan en hoe kan ik de schade beperken want ik wil het eigenlijk niet weggooien!

Thanks!

2

Re: bailey's creme

Heb je hem in de koelkast gezet? Cr

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: bailey's creme

Deze:
8 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml Bailey's of andere irish cream
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Werkwijze

Gelatine weken in koud water.
Verwarm de melk. Daarna de uitgeknepen gelatine door de melk roeren tot het opgelost is.
Dan de Bailey's erdoor heen. Dit mengsel laten afkoelen.
Daarna 15 min in de koelkast lobbig laten worden.
Slagroom stijf kloppen met de vanillesuiker en door het Baileysmengsel scheppen.
Laten opstijven in de koelkast. 

Maar ik zal vanavond even kijken of uit de koelkast de oplossing is

4

Re: bailey's creme

Ik heb ook een keer baileys creme gemaakt, maar dan gewoon van botercreme mix. Ik had toen het water vervangen door de baileys en toen werd mijn creme ook heel stijf en elastisch. Ik denk dat het ook door de baileys kan komen, misschien een bepaalde reactie, maar ik kan niet verzinnen hoe. Ik weet alleen dat mijn resultaat ook anders was dan ik gewend ben met 'gewoon' vocht door de mix.

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek