Onderwerp: Macarons
Omdat een deel van dit recept was weggevallen heb ik het even terug aangevuld
Sommigen onder jullie hebben dit recept misschien al gelezen op de site van Bakerella;
maar voor degenen die het recept nog niet gezien hebben, bij deze :-)
Macarons zijn kleine, gevulde koekjes die met veel zorg bereid moeten worden.
Voor de mensen die ze niet kennen; kijk op http://www.testadaz.com/blog/images/adm … az_159.jpg
Zoals je kan zien worden ze meestal fel gekleurd. Mijn eerste reeks (vandaag voor het eerst gebakken!) ziet er jammer genoeg nog niet zo spectaculair uit wegens gebrek aan materiaal.
Het recept:
90 gram oud eiwit; op kamertemperatuur (dit betekent dat je ei minimaal een week oud moet zijn; wat de meeste 'supermarkt-eieren' al zijn. Op aanraden van Bakerella heb ik mijn eiwitten de dag voor ik ging bakken gescheiden, en heb ze dan 24u buiten de koelkast, maar afgedekt, bewaard. Waarom heb je oud eiwit nodig? Zo bewaren ze hun vorm makkelijker tijdens het bakken.)
110 gr gemalen (witte) amandelen (zo te koop in de supermarkt)
200 gr poedersuiker
2 eetlepels kristalsuiker
(eventueel kleurstof in poedervorm)
Eiwit tot schuim kloppen; rustig 2 EL kristalsuiker toevoegen tot het geheel een glossy meringue wordt.
Amandelen en poedersuiker in een grote kom doen. Schuimmengsel er luchtig onder spatelen. Je moet niet te voorzichtig spatelen, maar ook niet te wild.
Eventuele kleurstof +/- halverwege het spatelen toevoegen als je gekleurde macarons wilt.
Met een spuitzak kleine rondjes spuiten op bakpapier (ZEKER NIET op een siliconen bakmat: dan komen ze namelijk niet los in het midden en hangt de helft van je koekje vast! Ik spreek jammer genoeg uit ervaring!); dan 1u laten rusten: niet afgedekt en buiten de koelkast. Dit moet omdat de buitenkant dan alvast een beetje hard kan worden.
Daarna 18-20min bakken op 150°C. Intussen kan je een vulling maken. Zorg voor een vulling die niet te zoet of machtig is, anders proef je het koekje niet meer (ik had chocoladecrème gemaakt en die was echt niet lekker als vulling; veels te machtig!)
Veel succes en hopelijk zien we snel foto's