1

Onderwerp: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Vandaag hoef ik niet te werken.. wat doe ik dan? Dit maken; bladerdeeg met daarop peer of appel gevuld met chocolade :P



http://i48.tinypic.com/5x1rt1.jpg

De appel:
http://i46.tinypic.com/2cftlq8.jpg

De peer:
http://i47.tinypic.com/2445yya.jpg

2

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Dat ziet er heerlijk uit.... mijn maag begint te knorren, maar ik mag niet snoepen ben nl aan het
die-eten! Niet echt handig met deze hobby haha

Groetjes M@rjommeke
Time Flies when you're making cake

3

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Wat leuk met die blaadjes! Leuk idee, die ga ik onthouden :-)

4

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

grappig gedaan en het smaakt vast heerlijk

5

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

recept!!!! :9 ziet er heerlijk uit

mijn taarten? zie: http://www.jouwtaart.nl/profile/DebbyvanVliet
groetjes debby

6

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Mmm ziet er errug lekker uit zeg

7

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

d.van vliet schreef:

recept!!!! :9 ziet er heerlijk uit

Dit is inderdaad erg lekker maar ook heel makkelijk te maken. Dit is het recept:

Halve peer/appel in bladerdeeg
4 personen

4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
2 peren
2 appels (geen zure appels!)
1 reep chocolade van 75 gram (melk of puur); grof gehakt
2 eetlepels boter
citroensap
1 ei, losgeklopt
basterdsuiker
rode bessengelei (of honing of abrikozenjam...etc...)

1.
Snijd de peren en appels door, verwijder de klokhuizen. Vul de holletjes van de peren met de helft van de chocolade. Vul de holletjes van de appels met de boter en de rest van de chocolade. Leg op elk lapje deeg een halve peer/appel met de doorgesneden kant naar beneden en bestrijk ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
2.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het deeg rondom de peren/appels weg - laat een rand van 2.5 cm zitten. Maak van de restjes bladerdeeg een paar blaadjes en plak ze met wat water vast aan de onderkant. bestrijk de peren en appels met ei.
3.
Leg het deeg met de peren/appels op een bakblik. Snijd de peren diep in - snijd ze niet helemaal door! - bestrooi ze met suiker. Bak ze in 20-25 minuten lichtbruin.

4.
Bestrijk de warme appels met warme rode-bessengelei (ik heb met honing gedaan..)

Serveer warm of koud.

8

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

HMmmm Lekker ziet het eruit. Mooi ook die onderste 2 foto's zo lekker a la 't tijdschrift Seasons gefotograveerd. Ik krijg helemaal zin in koffie met een van deze twee en dan met een boekje op de bank..ware het niet dat ik gewoon maar naar bed ga als k de tijd zo zie..en helaas dit lekkere werk van jou niet hier heb. Hihi..:(... thanx voor 't recept! Ga 't ckers een keertje maken!

Tof hoor!

Pluk de dag- sja beetje clichee maar wel waar in de meeste gevallen

9

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Leuk zeg!1

Het leven is kort, dus geniet er daarom extra van!

10

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Oeh, dat ziet er heerlijk uit. En decoratief, ook leuk als toetje meteen bolletje vanille-ijs mjam!

11

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

Goedegedaan hoor!! lekker

Liefs, Cedes.

12

Re: Geen marsepein..geen fondant...wat dan??

die ga ik van het weekend proberen, bedankt voor je recept

mijn taarten? zie: http://www.jouwtaart.nl/profile/DebbyvanVliet
groetjes debby