1

Onderwerp: Hoe icing van witte chocolade te maken?

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een recept van witte chocolade icing o.i.d. dat ik kan gebruiken om de taart mee te bespuiten. Wie kan me hieraan helpen?
Normaal gebruik ik hiervoor 'gewone' royal icing en voor een berentaart heb ik een keer een blik van Wilton icing met chocoladesmaak gekocht. Nu is het verzoek om iets met witte chocolade te spuiten in lange plukken (hondenvacht), dus het moet wel stevig zijn.
Ik heb al gezocht op het forum maar kan het niet vinden, maar misschien zie ik iets over het hoofd. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Alvast bedankt voor jullie reactie, groetjes,
Jantine

Kijk ook eens op: Jantinestaart.nl, hierop staan foto's van mijn taarten, cc's, koekjes en ander lekkers.
Je kunt je hier ook aanmelden voor workshops, kinderfeestjes of om mallen van First Impressions en producten van Zeelandia te bestellen.

2

Re: Hoe icing van witte chocolade te maken?

botercreme met gesmolten witte chocolade erdoorheen?

3

Re: Hoe icing van witte chocolade te maken?

Met ganache van witte chocolade die na opstijven wordt opgeklopt is ook te spuiten.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Hoe icing van witte chocolade te maken?

Kadohke en Poortje,

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga het uitproberen.

Poortje,

Hoe meng ik die gesmolten chocolade door de bc zonder dat deze gaat smelten?
En gebruik je voor bc 1:1 boter en suiker of de bc van de shop?

Groetjes,
Jantine

Kijk ook eens op: Jantinestaart.nl, hierop staan foto's van mijn taarten, cc's, koekjes en ander lekkers.
Je kunt je hier ook aanmelden voor workshops, kinderfeestjes of om mallen van First Impressions en producten van Zeelandia te bestellen.

5

Re: Hoe icing van witte chocolade te maken?

Jantines taart schreef:

Kadohke en Poortje,

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga het uitproberen.

Poortje,

Hoe meng ik die gesmolten chocolade door de bc zonder dat deze gaat smelten?
En gebruik je voor bc 1:1 boter en suiker of de bc van de shop?

Groetjes,
Jantine

Kan met beide, maar de mix is lekkerder. Als je de gesmolten chocola een beetje laat afkoelen, kun je het gewoon met de mixer op lage stand door de botercreme (die al klaar is) heen mixen. Gaat niet smelten hoor! :)

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl