1

Onderwerp: Lekker aangebrand...

Nou... Ik weet niet wat ik de laatste 3 maanden in ons nieuwe huis verkeerd doe.
Ben begin 2009 begonnen met deze taarten.
we woonden in een huis waar een keuken zat ingebouwd. met een standaard combi magnetron waar ik het mee moest doen.

Ging altijd prima!
Perfect volgens recept van het basisbiscuit! tijd en al!

Nu woon ik 3 maande in ons nieuwe huis, binnen een super de luxe combi magnetron, heel ruim ik helemaal blij!
Maar toch voor de extra had ik al een normale oven bij geregeld voor we gingen verhuizen.

Kan het dat beide ovens TE krachtig zijn om het recept te volgen.
Normaal moet je 45 min. op 185 (oplopen van 145) en vanaf 35 min checken.

Bij 20 minuten zijn in beide ovens de taarten al gaar, soms zwart!

Zowel de onderkant (in de metale springvorm) als de bovenkant worden mij zwart.

Ik zet nu de oven maar steeds bij 20 min. stop.

HELP!!

2

Re: Lekker aangebrand...

Oei dat is vervelend, zeg, ik heb geen oplossing voor je, maar ik weet dat sommige wel eens een natte doek om de vorm heendoen, misschien staat er iets bij de zoekfuncitie, ik hoop dat je er snel achter komt, succes !!

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

3

Re: Lekker aangebrand...

Staat je oven wel op de goede stand?
Of misschien moet je een keer een overthermometer gebruiken en kijken of de graden van je oven wel kloppen met de temp binnen in de oven. Dan weet je precies welke graden je zou moeten gaan gebruiken.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: Lekker aangebrand...

Op het forum heb ik zo niets kunnen vinden.

Het lijkt me stug dat van 2 ovens de temperatuen niet kloppen.
Ik had zelf het idee dat ze meer vermogen hebben.

ik weet zeker dat de temperatuur goed ingesteld stond want 1 is digitaal en de ander een draaiknop.

5

Re: Lekker aangebrand...

Leg er in ieder geval bakpapier op. Bij mijn moeder in de combi kan het ook alleen als ik er bakpapier overheen leg!

Het leven is kort, dus geniet er daarom extra van!

6

Re: Lekker aangebrand...

over de taart?

Re: Lekker aangebrand...

ik denk dat je temperatuur te hoog staat. Ik heb een combi en ik bak ook niet hoger dan 160 graden, en bij mij zijn ze op de aangegeven tijd gaar

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8

Re: Lekker aangebrand...

Ik gebruik zelf altijd nog een oventhermometer om zeker te weten welke temperatuur mijn oven heeft...
Misschien dat het bij jou toch iets te warm wordt?!

in mijn dromen maak ik de mooiste taarten...
Ook voor printjes op icing en frosty!

9

Re: Lekker aangebrand...

Ik zou inderdaad ook zeggen, probeer een oven thermometer. Het kan best zijn dat ze beiden en afwijking hebben. Ik heb ook een combi magnetron en een losse oven maar heb eigenlijk nog nooit een cake o.i.d. in de combi gebakken, altijd in de hete lucht functie van mijn oven. Gaat de combi sneller??

Groetjes, Cindy K
Dat smaakt naar feestje!

10

Re: Lekker aangebrand...

Ik zet mijn oven altijd op 160 graden. En ik moet er goed opletten dat mijn oven niet op boven en onderwarmte staat. Als ik een keer vergeet om hem alleen op bovenwarmte te zetten dan heb ik ook behoorlijk donkere taarten. Misschien is het zoiets.

Groetjes Elise

11

Re: Lekker aangebrand...

Haha nee boven en onderwarmte heb ik inderdaad ook! haha dan gaat ie super snel.
Ik heb em 1 keer aangezet voor te kijken wat t voor effect had.
Maar nee hetelucht gebruik ik voor mijn taarten.
Ik zou niet durven, dan moet je iedere seconde kijken.

Maar hoe maken jullie dan de basisbiscuit? aan tijd en temperatuur?
Ik dus 35 a 45 min en van 145 naar 185 graden. voor een taart van 24 cm.

12

Re: Lekker aangebrand...

Persoonelijk vind ik 185 wel heel hoog. 
Ik zet mij oven aan tot 150 als ik begin met de eieren kloppen... taart op 150 voor 15 min bakken tot 165 verhogen en nog eens 15 min bakken en ja iets langer voor grotere taarten.

13

Re: Lekker aangebrand...

oooow
IK heb t mar overgenomen van t recept hier ;)

14

Re: Lekker aangebrand...

tja, als ie te snel zwart wordt, moet je de volgende keer de oven dus lager zetten... en minder lang.

15

Re: Lekker aangebrand...

begrijp ik nou dat je bij conventionele ovens alleen bovenwarmte moet gebruiken? En wat is dan beter, hetelucht of conventioneel? Mijn oven kan op allebei.....

16 Laatst bewerkt door Dagmar (31-01-2010 18:12)

Re: Lekker aangebrand...

Sonjaatje schreef:

Haha nee boven en onderwarmte heb ik inderdaad ook! haha dan gaat ie super snel.
Ik heb em 1 keer aangezet voor te kijken wat t voor effect had.
Maar nee hetelucht gebruik ik voor mijn taarten.
Ik zou niet durven, dan moet je iedere seconde kijken.

Maar hoe maken jullie dan de basisbiscuit? aan tijd en temperatuur?
Ik dus 35 a 45 min en van 145 naar 185 graden. voor een taart van 24 cm.

Ik gebruik de mix van de webshop en bak een 24 cm:
12 min op 130 graden
12 min op 150 graden
en dan nog 10 min op 175 graden

Dan is 'ie altijd mooi hoog en gaar!

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...

17

Re: Lekker aangebrand...

Ik bak niet met de heteluchtfunctie op 160 graden. En dan alleen bovenwarmte. Ik zet hem meestal op 30 min en daarna kijk ik of hij gaar is of nog iets langer moet.

Groetjes Elise

18

Re: Lekker aangebrand...

Ik zal van de week een proberen dan..

Ik dacht dat t een vrij normaal en logich recept was...

19

Re: Lekker aangebrand...

ik heb nu een taart op 160 graden in de oven....

begint erg mooi te worden. staat er al 35 minuten in.
MOoi zeg ik je !!!


Alleen nog een beetje een bult derop... :(

20

Re: Lekker aangebrand...

he das idd erg vervelend :S

Denk dat de oven (is t een nieuwe? ) mssn te krachtig is.. en elke ovens zijn anders. dus moet je je taarten maak draai weer even vinden.

185is toch te hoog als ze snel kleuren/verbranden.
misschien wat langer op een lagere tem en de laatste 8-10 min op een hgere temp van 170?
beginnen bij 130 a 140 12 min
12 min op 15-160
en de laatste op 170?

En hoe si je taartje nu geworden?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

21

Re: Lekker aangebrand...

mooi maar scheef haha :P
beetje recht aan t puzzele op t moment
Wel 7,5 cm aan 1 kant :P andere kant ongeveer 6,5 :p


Maar toch de onderkant net t randje weer verbrand

22

Re: Lekker aangebrand...

nou dan is die opzich toch wat ophoog gekomen.. :P

en op welke temp hebbie m nu gebakken??

puzzel ze ;)

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

23

Re: Lekker aangebrand...

165 graden

nu gaat nummer 2 in de oven

24

Re: Lekker aangebrand...

succes met nr 2.

en welke temp heb je nu? constant 150?
of bouw je op?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

25

Re: Lekker aangebrand...

oven temp checken met oventhermometer. wij hebben ook combi en ik verwarm voor op 150 gr en dan 35 min op 175. kleine taartjes 25-30 min.