1

Onderwerp: kleef marsepein

Hallo allemaal,

Wil net mijn eerste taart gaan maken heb ik problemen met het marsepein gekleurd met kleurstof en nu kleeft het.
Kan het geneens uitrollen blijft plakken aan mijn placemat en aan pvc buis heeft iemand tips zodat ik toch een taart kan maken.

GR. Claudia

2

Re: kleef marsepein

Je handen goed insmeren met crisco, dan plakt het niet meer.
Zo doe ik het altijd, door het kleuren heb ik ook altijd, dat het dan meer plakt.
sucses

3

Re: kleef marsepein

Hallo allemaal,

Wil ik net mijn eerste taart gaan maken heb ik problemen met de marsepein ik heb het gekleurd en nu kleeft het.
Kan het niet uitrollen blijft kleven aan mijn placemat en aan de pvc buis heeft iemand enig idee hoe dit kan.
Wil zo graag een taart  maken.


Gr. Claudia.

4

Re: kleef marsepein

1 woord CRISCO :) ik vind het nu al onmisbaar en heb er pas 3 gemaakt hiih

een dag niet creatief is een dag niet geleefd... ;)

5

Re: kleef marsepein

Wat is crisco

6

Re: kleef marsepein

Heb je kleurstof poeder of gel gebruikt, of vloeibare kleurstof?
Teveel vocht zorgt er voor dat je marsepein gaat smelten.
Je kan poedersuiker erdoorheen kneden en uitrollen met poedersuiker, maar dat geeft wel vlekken. Crisco is idd ook een goede keuze (is plantaardig vet), maar dat moet je dan natuurlijk wel in huis hebben... Volgens mij kan je ook een beetje plantaardig frituurvet gebruiken, maar dat durf ik niet met zekerhed te zeggen. Moet je even zoeken hier op het forum!

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...

7

Re: kleef marsepein

ja dat heb ik volgens mij ook gelezen , alleen dat leek me niet zo smakelijk

en heb de crisco bij de webshop gekocht

een dag niet creatief is een dag niet geleefd... ;)

8

Re: kleef marsepein

Je heb 2 topics geopened.. heb et ff gereporteerd ;)

9

Re: kleef marsepein

Beetje poedersuiker erdoor kneden

Groetjes, Elly

10

Re: kleef marsepein

Met poedersuiker lukt het toch ook.
Ik strooi altijd poedersuiker op het blad en dan haal ik me marsepein erdoor.
En dat gaat ook goed.

Groetjes nikiet

11

Re: kleef marsepein

Nikita schreef:

Met poedersuiker lukt het toch ook.
Ik strooi altijd poedersuiker op het blad en dan haal ik me marsepein erdoor.
En dat gaat ook goed.

Groetjes nikiet

Dat gaat idd ook goed, maar vooral bij donkere kleuren marsepein blijf je dan wel vaak vlekken zien (bij mij iig)

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...

12

Re: kleef marsepein

sam :) schreef:

alleen dat leek me niet zo smakelijk

Hihi... want crisco smaakt zo overheerlijk? ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

13

Re: kleef marsepein

Is het niet te warm in huis?

14

Re: kleef marsepein

ik heb het nog niet zo geproefd hihiih ;)

maar voor mijn idee is het smakelijker hahahah

vind het wel ideaal werken daarmee , ook met het uitsteken van vormpjes ed gaat dan hartstikke makkelijk

maar eee ben maar n beginner hee ;)

een dag niet creatief is een dag niet geleefd... ;)