Onderwerp: hoe te maken ;een boltaart ?
hoe maak je nou een boltaart ?
in een ronde kom ofzo ?
want die beren-gezichten of varkens gezichten of dergelijke ,zijn super leuk !
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » hoe te maken ;een boltaart ?
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hoe maak je nou een boltaart ?
in een ronde kom ofzo ?
want die beren-gezichten of varkens gezichten of dergelijke ,zijn super leuk !
Bij Ikea kun je van de serie Blanda bolvormen kopen in verschillende maten. Deze worden meestal gebruikt om in te bakken
ja ,maar kun je dat ook doen in een kom ?
mischien als je de platte bovenkant een beetje bijwerkt ?
aangezien ik op dit moment aan het sparen ben
Je kan een boltaart in elke kom maken. Je biscuit op de normale manier bakken, repen snijden en daarmee vervolgens de kom bekleden (binnen kant natuurlijk ), vulling erop, dan weer een laagje biscuit, etc, tot de kom vol is. Deze goed laten opstijven in de koelkast en voila, een boltaart.
je komt een kommetje al vanaf 95 cent bij de ikea, niet heel duur dus
die bol kommetjes kun je ook bij de Action, Xenos of Blokker kopen, dan kosten ze niet veel, je kunt hem dan met deeg vullen en zo in de oven bakken.
(zoek naar een rvs-schaaltje)
Misschien heeft je moeder een glazen kom die in de oven mag? Dan kun je die ook gebruiken. Als jullie alleen kommen hebben die niet in de oven mogen, kun je het doen zoals Pooh beschrijft. Petra Achttien heeft daar een filmpje over gemaakt, is misschien leuk om even te bekijken. Ik moet hem even opzoeken, hij staat ergens tussen de linkjes op mijn site.
hier is ie:
Ik lees nu ook even spontaan mee dames...
maar even een vraagje, als je zo'n bol heeft van de ikea en je bakt hem in de over, dan krijg je toch in feite een ronde biscuit..
hoe vullen jullie hem dan? Maken jullie een gat erin?
gewoon hetzelfde als een taart, in plakjes snijden en vulling ertussen smeren.
Het bovenste laagje vulling is dan meestal niet zo heel veel omdat je een klein rond '" kapje" hebt.
Als je een schaaltje hebt met een wat plattere bodem (action rvs schaaltje bv) dan doe je gewoon afsmeren met iets meer botercreme aan de bovenkant en dan weer in de koelkast zetten dat het opstijft, dan heb je alsnog een ronde bolvorm.
ooohh okey, bedankt voor de info
gr
bedanktvoor de tips dames...
ik heb van de week blanda schaal 12cm en 20cm aangeschaft.
Als mijn bak spullen binnen heb eens de gok wagen in de blanda te bakken..
beginnend bakster 1 workshop gehad.
Ik lees nu ook even spontaan mee dames...
maar even een vraagje, als je zo'n bol heeft van de ikea en je bakt hem in de over, dan krijg je toch in feite een ronde biscuit..
hoe vullen jullie hem dan? Maken jullie een gat erin?
nou..,als j em in de oven doet krijg je alleen een warme bakvorm hoor !
Umran hij is niet zo rond als een voetbal.Het is een roest vrije schaal die je ook zou kunnen gebruiken als beslag kom.Zie je het voor je?Je krijgt dus een halve ronde bol. Dus die vul je dan zoals je een vierkante of ronde bakvorm vult.Of begrijp ik je nu verkeert?Wat bedoel je met gat er in?
Die blanda schalen heb je bij IKea in diverse maten.
nou..,als j em in de oven doet krijg je alleen een warme bakvorm hoor !
super, onbetaalbaar!
Dus als ik het goed begrijp kan je een boltaart op twee manieren maken.
- Een ronde basisbiscuit bakken en deze in repen snijden en in het bolvormige bakje van rvs doen (met slagroom ertussen)
- Het beslag voor de basisbescuit bakken in het bolvormige bakje rvs bakje.
Klopt dit of niet?
Wat is nou de bedoeling? eerst in een gewoon blik bakken en daarna in plakken in de blanda vorm? Of kan je hem ook gewoon bakken in de blanda vorm? En daarna doorsnijden om te vullen?
je kan hem gewoon bakken in de blanda
Wat is nou de bedoeling? eerst in een gewoon blik bakken en daarna in plakken in de blanda vorm? Of kan je hem ook gewoon bakken in de blanda vorm? En daarna doorsnijden om te vullen?
Als je een blandavorm hebt kun je gewoon daar in bakken.
Maar als je bijv. alleen een ronde kom van plastic hebt, dan kun je daar niet in bakken. Dan moet je in een gewone bakvorm je biscuit bakken. In repen snijden en de ronde kom ermee vullen.
kijk maar bij de link die Jozien gaf:
http://elearning.teleac.nl/mod/resource/view.php?id=10
Ik ga zaterdag mijn eerst taart zelf bakken,
Heb een workshop gedaan en daar stond de taart al voor me klaar.
Ik heb een gewone springvorm en wil in een glazen schaal gaan bakken.
Vetten jullie de vormen in, bekleden jullie het nog met bakpapier.
Ik ga bakken met biscuitdeeg.
Vertel het me!!!:)
je kan natuurlijk gelijk bakken in een blanda schaal maar ik heb een workshop bij de taart van 18 gehad en daar doen ze een ronde schaal bekleden met lange stroken cake die je zeg maar in een rechthoekige bakschaal bakt.
misschien ook nog een idee
die blanda schalen die ik overal lees, zijn dat de rvs of de glazen schaaltjes?
En nogmaals vetten jullie ze nog in of doen jullie het deeg er direct in
Hoe krijgen jullie het dan los of gaat dit vanzelf??
Geld dit dan ook voor de springvorm??
Groetjes
bedanktvoor de tips dames...
ik heb van de week blanda schaal 12cm en 20cm aangeschaft.
Als mijn bak spullen binnen heb eens de gok wagen in de blanda te bakken..beginnend bakster
1 workshop gehad.
de meest beginnende bakster van de beginnende baksters 0 workshops gehad .
die blanda schalen die ik overal lees, zijn dat de rvs of de glazen schaaltjes?
En nogmaals vetten jullie ze nog in of doen jullie het deeg er direct in
Hoe krijgen jullie het dan los of gaat dit vanzelf??
Geld dit dan ook voor de springvorm??
Groetjes
Ik doe het in de glazen, en in de RVS, ik smeer ze goed in met boter en dan ploepen ze er zo uit!
Springvorm ook goed inboteren.
Ik begrijp dus goed dat je in een ronde overnschaal ook de biscuit kunt bakken?
enneuh..tot hoe ver vul je die dan? geen ide hoever t omhoog komt met bakken..?
hier nog een meest beginnende bakster met 0 workshops..;)
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » hoe te maken ;een boltaart ?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.