Hoi patricia,
Dit zijn onderborden. Je kunt deze in zowel vierkante als ronde vorm, kant en klaar kopen bij de meeste taart winkels. Hier worden ze dan cakeboards genoemd. Er zijn ook nog dikkere varianten en dat zijn dan cakedrums.
De laatste worden eigenlijk alleen gebruikt als je flink gaat stapelen. Het is dus, behalve als versiering, meer nog een versteviging om je taart(en) op te zetten. Een papieren onderzettertje staat netjes (zoals bijv. doilies) maar levert geen stevigheid onder de taart. En mensen willen over het algemeen een taart niet in de doos aanbieden om te serveren, of te laten zien. In zo'n geval zou je je taart overhevelen op een groot bord. Om dat nou niet te hoeven doen, en zodoende te voorkomen dat de bekleding van de taart word beschadigd, gebruik je dus onderborden.
Je kunt deze ook zelf maken van een dik stuk karton. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stevige kartonnen doos bij de supermarkt in het dozenvak. Deze op maat maken en netjes bekleden met een stuk pakpapier en daarover netjes bekleden met plastic (tegen het doorslaan van vet etc).
Je kunt ook bij de bouwmarkt een stuk houtplaat op maat laten zagen. Dan haal je er meestal een aantal stuks uit zo'n plaat. Verder werkt het hetzelfde, met bekleden.
Misschien een beetje hak op de tak, maar ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.
Groetjes, en veel bakplezier.
Suus