1

Onderwerp: Help, mijn fondant 'smelt'! Wat nu?

Gisteren heb ik cupcakes gemaakt (simpele cakejes, botercreme en gedecoreerd met fondant). Nou heb ik ze in een tupperware doos buiten de koelkast bewaard. Toen ik net keek, leek de fondant een beetje gesmolten, het was helemaal zacht en plakkerig geworden! Kan ik iets doen om dit ongedaan te maken?

En voor de volgende keer, hoe kan ik ze het beste bewaren? Wel in de koelkast?

2

Re: Help, mijn fondant 'smelt'! Wat nu?

Ik denk dat ze misschien niet luchtdicht hadden moeten worden bewaard :nooo En wat had je gebruikt om af te smeren? Dat wil ook wel effect hebben...

In de koelkast is geen aanrader, tenzij ze echt volledig hermetisch door de fondant  en/of botercreme zijn "afgesloten": in de koelkast drogen cakejes namelijk razendsnel uit!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Help, mijn fondant 'smelt'! Wat nu?

In tupperware met deksel helemaal dicht gaan ze idd zweten, omdat er in cake vocht zit en ook in de botercreme. Ik bewaar ze in een gebaksdoos van de action, die gaat niet helemaal dicht...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: Help, mijn fondant 'smelt'! Wat nu?

Bedankt voor de tips!

Ik denk dat jullie gelijk hadden en dat het niet luchtdicht bewaard had moeten worden. Ik heb ze er nu namelijk uitgehaald en de fondant wordt langzaam harder.

Dus voortaan gewoon in een gebaksdoos buiten de koelkast bewaren?