1

Onderwerp: taart bol en rimpelig

Hoi allemaal,
Als ik mijn kapsel bak wordt het altijd bol en rimpelig, waardoor ik er altijd een stuk af moet snijden dat is zonde (alhoewel mijn kids het niet erg vinden). Maar ik wil graag dat mijn kapsel in een keer lukt....
Help wat doe ik verkeerd????

2

Re: taart bol en rimpelig

hoi ik heb dat ook en snij net als jou de top eraf en mijn kinderen en kleinkinderen lusten dat ook wel er schijnen banden te koop te zijn die moet je om je bak vorm doen ik weet niet of het werkt

3

Re: taart bol en rimpelig

Keer je hem wel om? Dus dat de bovenkant de onderkant wordt zeg maar...

Wij zijn ook op hyves te vinden! http://marsefijn.hyves.nl/

4

Re: taart bol en rimpelig

Als je het beslag in de kom doet, verdeel het beslag dan naar de zijkanten toe wat hoger, zodat er in het midden een kuil ontstaat. Tijdens het bakken wordt het dan weer mooi recht. En de taart op z'n kop leggen, zodat de strakke onderkant boven komt.

Groetjes, Elly

5

Re: taart bol en rimpelig

ik weet niet of je de mix gebruikt? ik had dat in het begin ook. tot ik de bak bekleedde met papier. rondje knippen voor de boden en rondom voor de rand. worden ze echt mooier van.

Let them eat cake
http://annettes.tk/

6

Re: taart bol en rimpelig

Elly67 schreef:

Als je het beslag in de kom doet, verdeel het beslag dan naar de zijkanten toe wat hoger, zodat er in het midden een kuil ontstaat. Tijdens het bakken wordt het dan weer mooi recht. En de taart op z'n kop leggen, zodat de strakke onderkant boven komt.

Precies zoals Elly zegt!

Groetjes Laura!

7

Re: taart bol en rimpelig

Hoi,
Bedankt allemaal voor de tips...inmiddels heb ik het helemaal door...lang mixen, niet in de hete lucht oven maar conventionele oven en absoluut niet te heet maar langzaam laten garen, maar ik moet zeggen mijn nieuwe vorm van PME helpt ook.

Hartstikke bedankt allemaal.

groetjes