1

Onderwerp: met ganache werken

Hallo!
Ik ben bezig met een taart die ik net heb overgoten met ganache. Ik heb een biscuit gevuld met bokkepootjesvulling en die heb ik overgoten met chocoladeganache. nou leek het alsof de ganache gelijk in de biscuit trok, had ik eigenlijk eerst nog iets over de biscuit moeten smeren voordat ik die ganache erover goot? Nu moet ik namelijk zometeen de volgende taart doen dus ik zou graag advies willen zodat de andere misschien beter gaat!
Alvast hartelijk bedankt, groetjes angela

2

Re: met ganache werken

Gewoon nog een laag overheen gieten.
Je hoeft er niet onder smeren hoor.

3

Re: met ganache werken

Okee, maar is het zo dat de ganache dan niet helemaal al in de biscuit zit, dat het klef word zeg maar? Of valt dat wel mee?

4

Re: met ganache werken

Nee, dat valt wel mee. Het is maar een dun laagje, de rest druipt eraf. Dus de meesten gieten een laagje, laten afkoelen (of koelen in de koelkast) en dan nog een laagje en evt nog een, tot hij mooi glad is...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek